19 Μαΐου; Μπα, Φθινόπωρο – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλη η κυβερνητική θητεία, πριν ακόμη από τα Χριστούγεννα, στηρίζεται σε παροχές υπό μορφή επιδομάτων και λοιπά άλλα προεκλογικά τερτίπια. Κι εδώ και πολλούς μήνες η χώρα κινείται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η οποία –κι ένα παιδί το καταλαβαίνει- μόνο κακό προκαλεί στην Ελλάδα και δη στην Οικονομία.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές, νομίζω ότι είναι πάγιο, πια, στα χείλη όλων.

Πεποίθησή μου είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απολαύσει, θα ρουφήξει και την τελευταία ημέρα εξουσίας και θα πάει στις κάλπες τον Οκτώβριο.

Φυσικά, σ’ αυτό το ενδεχόμενο θα παίξει κορώνα γράμματα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού μια ήττα του εκεί με σημαντική διαφορά δεν θα του δίνει πολλές πιθανότητες ανάκαμψης.

Ακούστε:

Τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να κάνει εκλογές τον Μάιο. Με το σκεπτικό που σας είπαμε προηγουμένως. Πώς, αν η διαφορά  στις ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη – θα πλησιάζει δηλαδή τις επτά, -οκτώ- δέκα μονάδες- η κατάσταση στην συνέχεια δεν θα είναι διαχειρίσιμη.

Όμως, ακόμη κι αν είναι έτσι, ακόμη κι αν η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη για τον Τσίπρα, γιατί να παραδώσει την εξουσία στον Μητσοτάκη από την Άνοιξη;

Ακούστε:

Όσοι εκ των συνεργατών του εισηγούνται εκλογές τον Μάιο, προβάλλουν ως επιχείρημα ότι αν τις κάνει, θα μπορέσει να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει ν’ ανασυνταχθεί γρήγορα και δη με τον τρόπο που η Αριστερά γνωρίζει. Προφανώς εννοούν το πεζοδρόμιο.

Όμως, σε μια τέτοια περίπτωση, ισχυρίζονται ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές, ούτως ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης ή βαριά ήττα. Συν το γεγονός ότι, όπως λένε, θα είναι νωπές ακόμη οι διάφορες παροχές.

Προσέξτε:

Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η μοναδική ημερομηνία που υπάρχει είναι η 19η Μαΐου. Πολύ περισσότερο αφού σχεδόν έχει ξεκαθαριστεί ότι τρεις (3) εκλογικές αναμετρήσεις την ίδια ημέρα (26 Μαΐου) θα δημιουργήσουν τεράστια τεχνικά ζητήματα (προβλήματα) που θα πλήξουν το κύρος εκλογών Δυτικής χώρας.

Το ενδεχόμενο αυτό (19ης Μαΐου) που διακινείται μέσω σεναρίων που εκπορεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου και συνεργάτες του Τσίπρα, δεν το θεωρώ πιθανό.

Ούτε θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Δηλαδή τον Ιούνιο, όπως άλλοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διακινούν. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν υπάρξει  μια διαχειρίσιμη ήττα στις Ευρωεκλογές (δηλαδή κάτω από 4 μονάδες διαφορά) θα ήταν σα να πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές ως αρνάκι της Λαμπρής. Άρα, γιατί να το κάνει ο Τσίπρας;

Οι εκλογές, λοιπόν, είναι σαφές ότι οδεύουν για τα μέσα του φθινοπώρου.

Αν όμως, επικρατήσει το διακινούμενο σενάριο της 19ης Μαΐου, πρέπει να προκηρυχτούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας!

Άρα, υπομονή, 2-3 ημέρες…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019
Επόμενο άρθροΙταλία: Η νέα οδηγία του Ματέο Σαλβίνι για τους μετανάστες ανοίγει μέτωπο και με τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.