ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Δήλωση υπεύθυνου κοινοβουλευτικού τομέα δικαιοσύνης, μεταναστευτικής πολιτικής και ενημέρωσης

Δήλωση Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης.

 Η αδιαφορία της Κυβέρνησης και η δήθεν πιστή τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας  οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση με θύματα τα παιδιά  στη Μόρια. Οι καταγγελίες των Γιατρών χωρίς Σύνορα για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ανήλικοι στη Μόρια επιβεβαιώνει τραγικά την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασής τους. Πάνω από 3.500 παιδιά ζουν καθημερινά σε συνθήκες  περιορισμένης  ασφάλειας, υγιεινής και πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα, πολλά από αυτά υφίστανται ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, ενώ άλλα παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα.  Αυτές οι συνθήκες δεν είναι απλά ακατάλληλες για παιδιά, αλλά απάνθρωπες και συνιστούν ένα διαρκές έγκλημα εναντίον τους .

 Το Κίνημα Αλλαγής  και η Πρόεδρος Φ. Γεννηματά έχουν ζητήσει επανειλημμένα και επιτακτικά την άμεση μετεγκατάσταση των παιδιών της Μόρια σε προστατευμένα μέρη στην ενδοχώρα. Η Κυβέρνηση κώφευσε. Σήμερα το απαιτεί ο στοιχειώδης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Φτάνει πια, φτάνει πριν είναι πολύ αργά!

Προηγούμενο άρθροΕΦΚΑ: Η 28η Σεπτεμβρίου καταληκτική ημερομηνία καταβολής εισφορών Αυγούστου 2018 για αγρότες μη μισθωτούς ασφαλισμένους
Επόμενο άρθροΕρώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στο Δήμο Μονεμβασίας