Τα Poll of polls & μια δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χθες, δημοσιεύθηκε μια δημοσκόπηση μιας νεόκοπης εταιρείας στην εφημερίδα «Documento», συμφώνως με την οποία η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται στο 4,6%.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ίδια ώρα, συμφώνως με το Poll of Polls, δηλαδή τον Μ.Ο. των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων των έγκριτων εταιρειών (Alco, Pulse, Metron Analysis, MRB, Marc) η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 13,4%, διευρυνόμενη κατά 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Προσέξτε:     

Το Poll of polls  θεωρείται διεθνώς από τα πλέον αξιόπιστα δημοσκοπικά εργαλεία.

Και αυτό γιατί συνεκτιμά τις προβλέψεις περισσότερων δημοσκοπικών εταιρειών και επιτρέπει έτσι την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.

Προσέξτε:

Και οι πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες επιβεβαιώνουν το περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και καταρρίπτουν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανάκαμψής του.

Προσέξτε:

Με βάση το Poll of polls καταδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία –πλην της διεύρυνσης του προβαδίσματος της- μέσα σε 3,5 χρόνια ανατρέπει δημοσκοπικά, με τεράστια ποσοστά το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2015, όπου είχε ηττηθεί με 7 μονάδες διαφορά. Δηλαδή έχει βρεθεί από το -7 στο +13, μεταβάλλοντας δηλαδή τα προβλεπόμενα εκλογικά δεδομένα κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Προσέξτε:

Με βάση το Poll of polls, αλλά και την εικόνα από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι σαφής και ξεκάθαρη η υπεροχή του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα. Η υπεροχή αυτή δεν καταγράφεται μόνο στην καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία, αλλά και σε σειρά ποιοτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση όλων ανεξαιρέτως των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Προσέξτε:

Με βάση το Poll of polls, όλοι οι εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Documento κι η νεοσύστατη εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά κι είναι απολύτως ξεκάθαρα, εμφανίζεται μια δημοσκόπηση από μια εταιρεία που φορολογικά είναι… ΙΚΕ και τέθηκε σε λειτουργία πριν ένα μήνα. Την VOXPOP analysis.  Η οποία σε χρόνο ρεκόρ εντάχθηκε στο μητρώο του ΕΣΡ κι έχει επικεφαλής έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, συμπτωματικά προφανώς, είναι ο εξ απορρήτων του πρώην δημοσκόπου Χριστόφορου Βερναρδάκη και νυν υπουργού Επικρατείας και εκλογολόγου της κυβέρνησης.

Προσέξτε:

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας και διεθνώς. Αφού έγινε με τη μέθοδο «river sampling» μέσω των social media και του διαδικτύου, που χρησιμοποιείται για έρευνες αγοράς αλλά αμφισβητείται αφού δεν υπάρχει στάθμιση του δείγματος.

Προσέξτε:

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας, ήταν οπαδός της θεωρίας των παιγνίων στο πρόσφατο παρελθόν έχοντας αρθρογραφήσει σχετικά σε διαδικτυακά μέσα που στήριζαν τον… Γιάνη Βαρουφάκη.

ΑΝ προστεθεί και το μέσο στο οποίο δημοσιεύθηκε η δημοσκόπηση αυτή, αφενός μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για τα στοιχεία που περιλαμβάνει αφ ετέρου να εκτιμήσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα υπόγεια του Μαξίμου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018
Επόμενο άρθροΑυλαία σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.