Από το go home madam Merkel πρόθυμος σε όλα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει τελειώσει ακόμη η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής που έχει ως επίκεντρό το μεταναστευτικό.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ωστόσο, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους  Financial Times, είναι άκρως αποκαλυπτική για μια ακόμη ευγενική χορηγία του προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Είναι νωπές στις μνήμες των Ελλήνων οι κραυγές του Αλέξη Τσίπρα απ’ τα μπαλκόνια και τα πεζοδρόμια ότι θα σκίσει τα μνημόνια καθώς κι οι προτροπές του προς την Γερμανίδα να μην ασχολείται με την Ελλάδα φωνάζοντας …go home madam Merkel.

Κι όμως, έγινε ο καλύτερος υποτακτικός της! Ο καλύτερος πρόθυμος για όλα!

Τώρα, στα δύσκολα που περνά στην πατρίδα της με αφορμή το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει ότι έχει πρόθεση ν’ αποδεχθεί διμερή συμφωνία με τη Γερμανία για την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταγραφεί πρώτη φορά στην Ελλάδα και που έχουν φτάσει με κάποιο τρόπο στη Γερμανία.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ των FT είναι ότι σύμφωνα με διπλωμάτες στις Βρυξέλλες η εν λόγω συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνει και οικονομικά ανταλλάγματα. Πρόκειται για ένα τεράστιο χατίρι προς τη Μέρκελ, προφανώς για να τη βοηθήσει στη σύγκρουση που έχει με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, εις βάρος προφανώς των συμφερόντων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους FT ότι «δεν μας νοιάζει το ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές (προσφύγων) από τη Γερμανία εάν αυτό βοηθήσει προκειμένου να δοθεί μήνυμα στους λαθρέμπορους» (πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες ροές), προσθέτοντας «ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου “είναι νεκρός”». «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ώστε να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην έχουμε αυτήν την άδικη κατάσταση για τις πρώτες χώρες εισδοχής αλλά και για τη Γερμανία» είπε ακόμα και εξήγησε ότι «δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Τι λέει ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας;

Λέει ότι δεν πειράζει που θα έχουμε επιστροφές προσφύγων, αρκεί να το μάθουν οι… λαθρέπμποροι – λαθροδιακινητές!!!

Τι να πει κάποιος; Είναι αφέλεια ή συνειδητό δούλεμα;

Η κ. Μέρκελ-γράφουν οι FT- υπόκειται σε έντονη πίεση από τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της στη Βαυαρία για να πείσει τις κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιστροφής αιτούντων άσυλο που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Οι Χριστιανοκοινωνιστές απειλούν μάλιστα να διαλύσουν τον συνασπισμό εάν δεν επιτευχθεί μια τέτοια λύση ως το τέλος αυτού του μήνα.

Προσέξτε:

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σοβαρή κρίση τώρα», επειδή ο αριθμός των αφίξεων είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015. «Αλλά υπάρχει η συζήτηση λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Γερμανία».

Συμπέρασμα;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν διστάζει να καταστήσει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών.

Έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Εξ ου κι εδώ και καιρό οι Βίτσας και Μπαλάφας συναντώνται συστηματικά με περιφερειάρχες και ζητούν τη δημιουργία μηχανισμών ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Οι άνθρωποι, αντί ν’ αναζητούν τρόπους για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες , ασχολούνται κι αποδέχονται ασμένως τις …επιστροφές όσων είχαν φύγει από εδώ!

Κι αυτά, την ώρα που οι μεταναστευτικές ροές είναι εξόχως ανησυχητικές.

Τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018
Επόμενο άρθροΒουλή: Την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή ο Πιερ Μοσκοβισί
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.