Κροκόδειλοι και διαμάντια! – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Συνήθως οι έλεγχοι των ελεγκτικών Αρχών βγάζουν λαβράκια. Στην Ρόδο όμως έβγαλαν… κροκόδειλους. Ακριβώς! Καλά διαβάσατε.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Οι έλεγχοι που έκαναν οι Αρχές στα μεγαλύτερα τελωνεία της χώρας, έβγαλαν και κροκόδειλους. Ειδικότερα,  το τελωνείο της Ρόδου κατάσχεσε 5 κροκόδειλους του είδους Cayman, σε ξύλινο κιβώτιο, προερχόμενο από την Ολλανδία. Εκτός όμως από κροκόδειλους οι ελεγκτές του ίδιου τελωνείου εντόπισαν επιβάτη από την Τουρκία με 580 διαμάντια και 58 πολύτιμα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά.

Επίσης, και μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τελωνείο Κακαβιάς στις αποσκευές Αλβανού υπηκόου χειρόγραφο Κοράνι, πιθανώς του 18ου-19ου αιώνα, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 3028/2002 περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Προηγούμενο άρθροΟ επιτάφιος, τα τσίπουρα και η ξανθιά…. – Ένα χρονογράφημα του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ