ΣΥΝΤΑΓΗ: Γεμιστές τομάτες και πιπεριές με πασπάλισμα τυριού. – Πολύ απολαυστικές!

Γεμιστές τομάτες και πιπεριές με πασπάλισμα τυριού
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γεμιστές τομάτες και πιπεριές με πασπάλισμα τυριού. – Υπέροχη γεύση!

Μια υπέροχη και απολαυστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Η συνταγή δική σας.

Γεμιστές τομάτες και πιπεριές με πασπάλισμα τυριούΑπό την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας

YΛΙΚΑ

10 πιπεριές

10 ντομάτες

 4 πατάτες

2 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι

6 κλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

6 κλ. μαιντανό ψιλοκομμένο

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

Ελαιόλαδο

Γραβιέρα Νάξου

Γεμιστές τομάτες και πιπεριές με πασπάλισμα τυριούΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές εξωτερικά. Κόβουμε το επάνω μέρος της πιπεριάς και το κάτω της ντομάτας.

Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα και την βάζουμε σε ένα μπολ για να την χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση.

Καθαρίζουμε τις πατάτες  και τις ξεφλουδίζουμε . Τις κόβουμε κυδωνάτες.

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε την ψίχα της ντομάτας μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το ρύζι. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Προσθέτουμε τον μαιντανό , τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.

΄Ολη αυτή η διαδικασία κρατά 5-8 λεπτά ώστε το ρύζι να ψηθεί ελάχιστα.

Παίρνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ρίχνουμε εσωτερικά αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αρχίζουμε να τις γεμίζουμε χωρίς να τις ξεχειλίσουμε.

Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και λίγο νερό χλιαρό. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε αυτό το ζουμί στο ταψί με τα γεμιστά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα γεμιστά.

Σερβίρουμε βάζοντας φλοιδίτσες από γραβιέρα Νάξου και ολόγυρα ρίχνουμε γλυκιά πάπρικα.

Προηγούμενο άρθροΗ κατανάλωση μύρτιλων μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μελέτη
Επόμενο άρθροΝέες ενδείξεις ότι τα βακτήρια του εντέρου εμπλέκονται στον αυτισμό