Συζητείται σήμερα στη Βουλή η υπόθεση των βλημάτων, του μεσάζοντα που απαγορεύεται εκ του νόμου να μετέχει σε διακρατικές συμφωνίες πώλησης όπλων, των χειρισμών του υπουργού Άμυνας κι όλης αυτής της δυσώδους υπόθεσης. Το τι έχει γίνει το έχουμε περιγράψει σε άλλα άρθρα μας.
Σήμερα, όμως, κρίνουμε σκόπιμο ν’ ασχοληθούμε με όλους αυτούς τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διαφοροποιήθηκαν από την γραμμή Τσίπρα, περί υπεράσπισης του Καμμένου. Βγήκαν τις τελευταίες ημέρες οι Φίλης, Σκουρλέτης, Ξυδάκης και Κυρίτσης, άλλοι με ξεκάθαρο κι άλλοι με συγκαλυμμένο τρόπο «άδειασαν» και τον Τσίπρα και τον συγκυβερνήτη του.
Να με συμπαθάνε όλοι αυτοί οι «επαναστάτες» του γλυκού νερού, αλλά βρίσκω τις αντιδράσεις τους άκρως υποκριτικές. Κι είναι υποκριτικές για πολλούς λόγους.
Πρωτίστως επειδή οι όποιες διαφωνίες είναι ανούσιες, επειδή μένουν ΜΟΝΟ στα λόγια. Ουδείς λόγος ανησυχίας για τον Τσίπρα ότι θα κλιμακωθούν οι διαφωνίες.
Κι αφετέρου επειδή αυτή η παράσταση –«επανάσταση» παίζεται συστηματικά κι απευθύνεται ΜΟΝΟ σε ένα περιορισμένο κομματικό τους ακροατήριο. Για το θεαθήναι. Συστηματικά κάποιοι διαφωνούν, εισπράττουν την δημοσιότητα και μετά πάνε στη Βουλή και ψηφίζουν τα πάντα…
Επιπλέον, η σημερινή διαδικασία στη Βουλή, δεν συνοδεύεται από ψηφοφορία. Άρα δεν κινδυνεύουν να εκτεθούν λέγοντας άλλα και ψηφίζοντας άλλα.
Κι από την άλλη πλευρά, οι τζάμπα μάγκες της εκ του ασφαλούς «επανάστασης», γιατί εξέφρασαν τις διαφωνίες τους τώρα που το θέμα έβαλε «φωτιά» στην κυβέρνηση και δεν τις εξέφρασαν όταν έλαβε αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ; Αποφάσεις, μάλιστα, που ήταν αντίθετες από ότι είχε ψηφίσει η επιτροπή Άμυνας της Βουλής ως προς τη μη συμμετοχή μεσάζοντα στην πώληση;
Γιατί δεν «επαναστάτησαν» όταν βοούσε το πολιτικό παρασκήνιο ότι ένας έμπορος όπλων επισκέπτεται κι επιθεωρεί στρατόπεδα; Γιατί, τότε, δεν εγκάλεσαν τον συγκυβερνήτη για να μάθουμε όλοι ποιος του έδωσε την άδεια;
Γιατί δεν «επαναστάτησαν» αυτοί οι δημοκράταροι, όταν ο υπουργός Εξωτερικών απείλησε με δέκα χρόνια φυλακή συνάδελφό τους βουλευτή; Κι όταν ο πρόεδρος της Βουλής υποκατέστησε τη Βουλή, παραδίδοντας έγγραφα στο Μέγαρο Μαξίμου; Θεώρησε, δηλαδή, ανώτερο όργανο από τη Βουλή την κυβέρνηση;
Εξ ου και μιλάμε για υποκρισία. Εξ ου και μιλάμε για «επαναστάτες» του γλυκού νερού…