Κόκκινες γραμμές & καιροσκοπισμός! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λένε – κι έτσι είναι- ότι η εξουσία μπορεί ν’ αποτελέσει συγκολλητική ουσία ανάμεσα σε ετερόκλητες συμμαχίες. Βεβαίως, η εξουσία αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελεί την κορύφωση του πολιτικού  καιροσκοπισμού, αλλά στην Ελλάδα που η έννοια της τσίπας είναι ανύπαρκτη, αυτό αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτόν το καιροσκοπισμό, λοιπόν, τον βιώνουμε απροκάλυπτα τις τελευταίες μέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Πάνο Καμμένο και με έωλα επιχειρήματα τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση της εξεταστικής επιτροπής κι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβερνητική του θητεία «μέχρι τέλους», όπως λένε.

Κι όχι μόνο αυτό.

ΟΙ ΑΝΕΛ, πετούν στα σκουπίδια τις υποτιθέμενες αξίες τους, για λίγο ακόμη καιρό εξουσίας.

Τώρα θα ψηφίσουν μέχρι και το νομοσχέδιο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «τουρκική ένωση Ξάνθης» αλλά και το νόμο που θα επιτρέπει την αλλαγή φύλου.

Με σφραγίδα και υπογραφή ΚΑΙ του Πάνου Καμμένου ο Μήτσος μπορεί να γίνει Μιμή…

Κόκκινες γραμμές και παραμύθια…. Σουρεαλισμός! Το κόμμα που δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, τώρα ψηφίζει για ν’ αλλάζει φύλο όποιος επιθυμεί!

Με σφραγίδα και υπογραφή ΚΑΙ του Πάνου Καμμένου, παίζονται επικίνδυνα παιγνίδια στη Θράκη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύεται πλήρως με το τουρκικό προξενείο πριν από το 2015. Με συνέπεια στη Ροδόπη να εκλεγούν ΜΟΝΟ μουσουλμάνοι βουλευτές (Σεπτέμβριος 2015) ενώ στη Ξάνθη εξελέγησαν δυο από τους τρεις.

Με σφραγίδα και υπογραφή ΚΑΙ του Πάνου Καμμένου ιδρύθηκαν, άλλωστε, τα  δίγλωσσα σχολεία στη Θράκη, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για ν’ αναγνωριστεί ως μητρική γλώσσα της μειονότητας η τουρκική!

ΟΙ ΑΝΕΛ νέρωσαν τόσο πολύ το κρασί τους, που ήδη έγινε σκέτο νερό.

Κι ύστερα από αυτά, εξακολουθούν να μιλάνε για πατριωτισμό και να τον καθιστούν κορωνίδα της ύπαρξή τους.

Μα όλα καταρρέουν για τις καρέκλες.

Μαζί τους και το περιβόητο παραμύθι της ηθικής υπεροχής…

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να μη ψηφίζουν πια νομοσχέδια τα οποία δεν θα στηρίζουν ΚΑΙ οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, αποτελεί το απόλυτο ξεγύμνωμα του καιροσκοπισμού.

Με άλλα λόγια, τώρα πια όλα θα είναι στο φως και δεν θα κρύβονται πίσω από δήθεν αντάρτικα των ΑΝΕΛ…

Τώρα, οι ΑΝΕΛ, ξεγυμνωμένοι από το δήθεν ιδεολογικό τους περίβλημα έχουν δυο επιλογές:

  1. Να συνταχθούν πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ και ν’ αναζητήσουν στέγη ακόμη και στα ψηφοδέλτιά του (κάποιοι ήδη το αναζητούν αν δεν το συζητούν).
  2. Να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν θέλουν να τους χαρακτηρίζουν καιροσκόπους ή αν θέλουν να έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν εκλογικά.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

 

Προηγούμενο άρθροΑνάκληση μοντέλων του ιατροτεχνολογικού προϊόντος-σετ ινσουλίνης «Μedtronic MiniMed Infusion Sets», με απόφαση του ΕΟΦ
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.