Η χαρά του καλοκαιριού θα έλεγα γιατί οι ντομάτες είναι νόστιμες και ζαχαρωμένες, αφού είναι στην εποχή τους και αν το μοσχάρι είναι καλής ποιότητας τότε θα προσφέρετε το τέλειο αρμονικό γεύμα στην οικογένειά σας.
Το κρασί παίζει ρόλο επίσης σημαντικό γιαυτό θα διαλέξετε ένα ρωμαλέο αγιοργήτικο ή ξινόμαυρο. H ποικιλία merlot ανεβάζει τη γεύση του πιάτου και η ζάχαρη δίνει γλύκα στη ντομάτα.
Η συνταγή δική σας…για το μοσχαράκι που είναι παραδοσιακή και ελληνική.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με φρέσκη καλοκαιρινή ντομάτα και κρασί
Από τον Σπύρο Νάκο executive chef Delliniko, Παλαιό Φάληρο
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 στίκ κανέλας
10 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο το μοσχαράκι γυρίζοντάς το με λαβίδα μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη και «σβήνουμε» με κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρέας μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να μελώσει για 90 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα που την ανακινούμε και ελέγχουμε τα υγρά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με χερίσιες πατάτες τηγανιτές που τις περιλούζουμε με τη σάλτσα.
Με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στο σβήσιμο του φαγητού μας είναι τρέλα…