Μια εύκολη συνταγή με γεύση αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
5 με 6 μερίδες κοτόπουλο κυρίως το ψαχνό μέρος (εγώ προτίμησα
στήθος κοτόπουλου)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
- Αρχικά ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα θα ετοιμάσουμε το κοκκινιστό μας. Κόβουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε μέτρια κομματάκια (αυτό θα μας βοηθήσει να φαίνεται όμορφο στο σερβίρισμα).
- Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, αφήνουμε ελαφρώς να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρώς.
- Έπειτα προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να σοταριστεί και αυτό καλά από όλες τις πλευρές του.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά να πάρει μία βράση.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κοκκινιστό κοτόπουλο.
*** Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο κοκκινιστό (ψιλοκομμένες πιπεριές ή καρότο σε μικρά κομματάκια ή ψιλοκομμένα μανιτάρια). Αυτά πάντα προαιρετικά. Πάντως η γνώμη μου να το δοκιμάσετε…..
Καλή σας επιτυχία!!!