Έρχεται ολική έκλειψη ηλίου στις 20 Μαρτίου. Θα είναι ορατή σε όλη την Ευρώπη!

Την μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου θα δει η Ευρώπη, ακόμη και από εκείνη της 11ης Αυγούστου του  1999. Στις 20 Μαρτίου 2015 η σελήνη θα βρεθεί μπροστά από τον ήλιο αποκόπτοντας έτσι την ηλιακή ακτινοβολία προς την γη.

    Πολλές περιοχές της Ευρώπης θα βυθιστούν στο σκοτάδι καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας θα αποκοπεί. Πάνω από το Λονδίνο η σελήνη θα μπλοκάρει το 84% του ηλιακού φωτός, ενώ στις περιοχές της Σκωτίας η κάλυψη θα φτάσει  το 94%. Συνολική έκλειψη – φαινόμενο  ολότητα – θα δει η Βόρεια Νορβηγία  και οι Νήσοι Φερόες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail θα είναι η μεγαλύτερη έκλειψη και δεν θα υπάρξει άλλη όμοια ολική μέχρι  το 2026.  Επίσης αναφέρει ότι η ηλιακή έκλειψη του ερχόμενου Μαρτίου μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες , ίσως και μπλάκαουτ  στην παροχή  του ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

SE2015Mar20T

Η έκλειψη που θα ξεκινήσει το πρωί της 20ης Μαρτίου 2015 θα είναι ορατή σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ στην Ελλάδα θα παρατηρήσουμε μια μερική έκλειψη του ήλιου.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο καλό είναι να το παρακολουθήσουν με ειδικά σκούρα γυαλιά, γιατί με γυμνούς οφθαλμούς μπορεί να πάθουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην όραση.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Γιόρτασε την Αποκριά στον παιδότοπο “Fun Park”
Επόμενο άρθροΑΕ Καψόχωρας – Μ. Αλέξ.Τρικάλων: 0-2«Βυθίζεται η Καψόχωρα»(Βίντεο-φωτό)