Πανεύκολη γευστική δημιουργία και νόστιμη όσο δεν φαντάζεστε. Εντυπωσιακό πιάτο με γεύση ξεχωριστή και χρώματα που «γράφουν».
Την απόλαυσα στο Βοτανικό Πάρκο των Χανίων μέσα σε φύση υπέροχη.
Νομίζω ότι θα το χαρείτε και εσείς και θα το αγαπήσουν οι φίλοι σας.
Η συνταγή από την Κωνσταντίνα δική σας… Το πιάτο σας θα απογειωθεί με ένα δροσερό ποτήρι κρασί μοσχοφίλερο ή ασύρτικο που είναι και τα αγαπημένα μου.
Η συνταγή δική σας.
Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο, κρητική γραβιέρα και μανιτάρια
Από την chef Κωνσταντίνα Χιώτη, του Βοτανικού Πάρκου Χανίων
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές κίτρινες
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
300 γρ μανήτες του βουνού ή μανιτάρια καλλιέργειας
300 γρ κρητική γραβιέρα
λεμόνι αρωματισμένο με θυμάρι
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο φλισκούνι ψιλοκομμένο ή 4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για να σοταριστεί.
Μόλις πάρει ωραίο χρώμα το «σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, μανήτες στην ντοπιολαλιά, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το φλισκούνι και περιμένουμε να πάρουν μία βράση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε στην κορυφή τους ένα μικρό καπάκι.
Αφαιρούμε τους σπόρους και γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα του κοτόπουλου που έχουμε πασπαλίσει με την γραβιέρα μας.
Βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς C για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές στα πιάτα μας και πασπαλίζουμε με πιπέρι και αν θέλουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα ακόμα .
Αρώματα άνοιξης φευγάτα !