Τι αλλάζει στο λύκειο: Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων, το 9,5 προαγωγικός μέσος όρος

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στην παιδεία  και μια από αυτές είναι  η αλλαγή των μέχρι σήμερα  δεδομένων στις εξετάσεις του λυκείου.

Διευκρινίστηκε βέβαια ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική περίοδο, ενώ για φέτος η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου Παιδείας  είναι η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, κ ενώ η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του λυκείου δεν θα λαμβάνεται υπόψη στην εισαγωγή των μαθητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα..

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης δήλωσε:

«Ζητούσαμε να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής γιατί αυτά τα δύο ζητήματα είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό μεταξεταστέων.  Αυξήσαν τα φροντιστήρια και δημιούργησαν μια στρέβλωση με το περιεχόμενο του σχολείου» .

 Επίσης επαναφέρεται  ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος  9,5, ενώ τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ και της Β’ λυκείου θα αντλούνται  αποκλειστικά από την διδαχθείσα  ύλη. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης θα έχουν την δυνατότητα  να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων μόνο συμβουλευτικά και ενημερωτικά.

Προηγούμενο άρθροΟ Ομπάμα σε συνέντευξή του παρενέβη υπέρ της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΓ΄ Εθνική Μπάσκετ: ΓΑΣ Μελίκη – ΑΕΛ: 65-89 – Βίντεο και εικόνες