Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του παρενέβη υπέρ της Ελλάδας

Λευκός Οίκος προς Γερμανία: «Δεν μπορείς να ξεζουμίζεις έναν λαό που δεινοπαθεί»

Απρόσμενη παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας  μέσω του CNN  όπου τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικής ανάπτυξης για ένα λαό που έχει πληγεί από την χρόνια λιτότητα. Πρόκειται για μία παρέμβαση με αιτία το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και την απόφαση του ελληνικού λαού να καταψηφίσει την λιτότητα και τα μνημόνια.

Μεταξύ των άλλων ο κος Ομπάμα διευκρίνισε πως η διαρκής πίεση χωρών που βρίσκονται σε ύφεση είναι ατελέσφορη και το μέλλον της Ελλάδας θα πρέπει να είναι εντός Ευρωζώνης, κάτι που – όπως είπε – αναγνωρίζει τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες και που απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.

Τελειώνοντας   ο κ. Ομπάμα είπε:

Γενικά, όμως, με απασχολεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες σε πολλές απ’ αυτές τις χώρες. Αλλά, απ’ αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις τη δημοσιονομική σταθερότητα, είναι να αναπτυχθείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο.

https://www.youtube.com/watch?v=80oxeNrSh04&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

Προηγούμενο άρθροΑΓΩΝΑΣ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΑΙΑΣ Κιλκίς
Επόμενο άρθροΤι αλλάζει στο λύκειο: Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων, το 9,5 προαγωγικός μέσος όρος