Συνταγή: Σαρδέλες Σάντουιτς – Και όμως είναι πεντανόστιμες!!!

Σαρδέλες Σάντουιτς

Anna Katahana
Γράφει η Άννα Καταχανά – Ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Υλικά για 2 άτομα (Περίπου 20 σάντουιτς)

1 κιλό Σαρδέλες μεσαίο μέγεθος (Ζυγός αριθμός)

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Ρίγανη

 

Προετοιμάζουμε τις σαρδέλες ως εξής:

1
Εικόνα 1

Κόβουμε τα κεφάλια, καθαρίζουμε την κοιλιά τους από τα εντεράκια, βγάζουμε τα λέπια, τα φιλετάρουμε (με ένα μικρό μαχαιράκι καθαρίζουμε την σπονδυλική στήλη και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε τελείως την σπονδυλική στήλη της σαρδέλας με προσοχή να μην διαλύσουμε το φιλέτο) και τέλος τις πλένουμε. (Βλέπουμε την εικόνα 1)

 Παίρνουμε ένα ταψί ότι μέγεθος θέλουμε και γεμίζουμε τον πάτο με νερό. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το ταψί ή μέσα με την προϋπόθεση να μην ακουμπάει στο νερό.

 

 

2
Εικόνα 2
3
Εικόνα 3

 

Βάζουμε την πρώτη στρώση σαρδέλες όπως βλέπετε στην εικόνα 2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θέλουμε. Τις σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιλετάκια προσέχοντας να είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι (Βλέπετε εικόνα 3). Στριμώξετε τις όσο μπορείτε γιατί με το ψήσιμο θα μαζέψουν.

4
Εικόνα 4

 Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά συνολικά (Βλέπετε την εικόνα 4).

5
Εικόνα 5

 Μόλις ψηθούν από την μία πλευρά τις γυρίζετε και από την άλλη. Οι σαρδέλες δεν πρέπει να προεξέχουν από το ταψί γιατί θα πέσουν τα υγρά στην κουζίνα. Το ταψί πρέπει να έχει πάντα νερό για να μην καεί. Λίγο πριν το τέλος εάν θέλετε ρίχνετε λίγη ρίγανη από πάνω . Την ρίγανη την ρίχνουμε στο τέλος γιατί εάν καεί πικρίζει.

 Τις σερβίρουμε ζεστές και με λίγο λεμόνι. Καλή όρεξη.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινιστική ανακοίνωση από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ Μελίκης, σχετικά με τη χθεσινή οργισμένη αντίδραση για τη διαιτησία του κ. Παπαγεωργίου
Επόμενο άρθροΑ΄ ΕΚΑΣΚΕΜ (7η αγ.) – Αποτελέσματα