Συνταγή: Καλσούνια Άνδρου – Φτάξτε τα και δοκιμάστε τα!

ΚΑΛΣΟΥΝΙΑ ΑΝΔΡΟΥ

Sissy nika
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

kalts2ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΣΚΑΡΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ    ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΛΑΣΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

250γρ. καρύδι

200γρ γαλέτα

280γρ ζάχαρη

100ml. νερό

200γρ μέλι θυμαρίσιο

5γρ τριμμένη κανέλα

500γρ άχνη ζάχαρη

100γρ ανθόνερο ή ροδόνερο

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη γαλέτα.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτουμε το μέλι.

Όταν το μέλι φουσκώσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για  4-5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα καρύδια και τη γαλέτα,  ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν  και στο τέλος ανακατεύουμε και την  κανέλα

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια βρέχοντας  κάθε φορά τα χέρια μας με ανθόνερο. Τα βουτάμε σε ένα ταψί με άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα καλυμμένα με την άχνη.

Διατηρούνται στο ψυγείο σε μπολ σκεπασμένα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜαξιλαροπόλεμος κατά της βίας στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ