ΚΑΛΣΟΥΝΙΑ ΑΝΔΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΣΚΑΡΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΛΑΣΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
250γρ. καρύδι
200γρ γαλέτα
280γρ ζάχαρη
100ml. νερό
200γρ μέλι θυμαρίσιο
5γρ τριμμένη κανέλα
500γρ άχνη ζάχαρη
100γρ ανθόνερο ή ροδόνερο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη γαλέτα.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτουμε το μέλι.
Όταν το μέλι φουσκώσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για 4-5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα καρύδια και τη γαλέτα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στο τέλος ανακατεύουμε και την κανέλα
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας με ανθόνερο. Τα βουτάμε σε ένα ταψί με άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα καλυμμένα με την άχνη.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε μπολ σκεπασμένα.