ΑΠΟ ΤΟΝ EXECUTIVE CHEF ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΕΤΟΙLE
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα σε κυβάκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
2 φύλλο iceberg ψιλοκομμένο
Αλάτι
ποικιλία πιπεριών
ρίγανη
ψωμί τύπου φοκάτσια ή άλλο αρεσκείας μας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σοτάρουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα στο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να “μαραθεί” και να βγάλει τα υγρά της. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρα τα αυγά και τα σπάμε σταδιακά μέσα στο τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά ανακατεύοντας δύο τρεις φορές.
Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, τη φέτα και το σύγκλινο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Κόβουμε την focaccia στη μέση και την ψήνουμε. Όταν είναι έτοιμη, στο κάτω μέρος προσθέτουμε με ένα κουτάλι την γέμιση του καγιανά και από πάνω το iceberg .
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Σερβίρουμε σε πιάτο και ανάμεσα στα δύο κομμάτια σάντουιτς βάζουμε ρόκα και ντομάτα.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε και τα δικά μας τσιπς λαχανικών ή πατάτας.