Συνταγή: Ελληνικό σάντουιτς με καγιάνα και σύγκλινο Μάνης

ΑΠΟ ΤΟΝ EXECUTIVE CHEF ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΕΤΟΙLE

sissy
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα σε κυβάκια

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο

2 φύλλο iceberg ψιλοκομμένο

Αλάτι

ποικιλία πιπεριών

ρίγανη

ψωμί τύπου φοκάτσια ή άλλο αρεσκείας μας

AMBASSADE-DE-FRANCE---SEMINAIRE-142

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σοτάρουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα στο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να “μαραθεί” και να βγάλει τα υγρά της. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

AMBASSADE-DE-FRANCE---SEMINAIRE-108

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρα τα αυγά και τα σπάμε σταδιακά μέσα στο τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά μέχρι να ψηθούν τα  αυγά ανακατεύοντας δύο τρεις φορές.

Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, τη φέτα και το σύγκλινο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Κόβουμε την focaccia στη μέση και την ψήνουμε. Όταν είναι έτοιμη, στο κάτω μέρος  προσθέτουμε με ένα κουτάλι την γέμιση του καγιανά και  από πάνω το iceberg .

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και κλείνουμε  με το πάνω μέρος του ψωμιού.

Σερβίρουμε σε πιάτο και ανάμεσα στα δύο κομμάτια σάντουιτς βάζουμε ρόκα και ντομάτα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε και τα δικά μας τσιπς λαχανικών ή πατάτας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΥπ. Εσωτερικών: 127.920 χιλ για την λειτουργία των σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΑνέκδοτο: Ο επίτροπος Αλέξης δεν αφίχθη εισέτι…