Συνταγή: Γιαούρτι με μούσλι, κορνφλάικς, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Γιαούρτι με μούσλι, κορνφλάικς, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς
sissy
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Από τον Σώζωντα Μανωλέσσο executive chef καθηγητή της σχολής Γαστρονομίας Etoile, Αθήνα

eik 4

Yλικά για 4 άτομα

400 γρ.γιαούρτι σταγγιστό 2%

80 ml. φρέσκο γάλα

80 γρ. κορνφλάικς με αμύγδαλο, καρύδι

60-70 γρ. μούσλι

40 γρ. σταφίδες δύο ειδών

120 γρ. μήλα Ζαγοράς με την φλούδα κομμένα σε κυβάκια 2Χ2

6 φράουλες κομμένες στα τέσσερα

Μισό πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια

60 γρ. ξηρούς καρπούς αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια

60 ml μελάσα ή 100 γρ. καστανή ζάχαρη

3 γρ. κανέλα

40 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

eik-2

 

Τρόπος παρασκευής

Σε μια μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά προσθέτουμε κατά σειρά όλα τα υλικά της συνταγής.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρευστο.

Σκεπάζουμε την μπασίνα με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα γιαουρτιού στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκα φρούτα.

eik-3

 

Προηγούμενο άρθροΝέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ – ΑΓΕΠ 81-55