Βυσσινάδα του ηγούμενου
Από τον Πατέρα Ευδόκιμο της Μονής Παναχράντου στην ΄Ανδρο
Υλικά
3.500 γρ. βύσσινο ώριμο
2 κιλά ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι.
Βάζουμε το φρούτο στο μπλέντερ να βγεί ο χυμός τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, που κανονικά είναι λίγη αλλά με λιγώνουν τα πολύ γλυκά και προσθέτουμε και το χυμό σε χαμηλή φωτιά για να δέσει το σιρόπι χωρίς να γίνει πολύ πυκνό.
Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να στέκει το κουτάλι όρθιο.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από την πυκνότητα του φρούτου. Πάντως είναι γύρω στα 30 λεπτά.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την βυσσινάδα από την φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
΄Εχουμε καθαρίσει και αποστειρώσει τα μπουκάλια μας βάζοντάς τα στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 20 λεπτά.
Γεμίζω τα μπουκάλια μου και έχω όλο τον χρόνο.
Η βυσσινάδα πίνεται σε παγωμένο ποτήρι και βάζουμε δύο δάκτυλα και το υπόλοιπο παγωμένο νερό από την πηγή μας. Αν θέλουμε στο σπίτι βάζουμε και πάγο θρυμματισμένο εδώ στο μοναστήρι δεν έχουμε.