Κώστας Ναλμπάντης: Κατασκευή νέου Πάρκου, η Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό και η Δενδροφύτευση!

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Παρασκευή πρωί της 19 του Φλεβάρη και βρεθήκαμε στο πλάι του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Κώστα Ναλμπάντη, ο οποίος πρόθυμα μας ενημέρωσε για τρία σημαντικά έργα καλλωπισμού και κοινωνικής μέριμνας στην πόλη της Αλεξάνδρειας, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη  με μέριμνα της Δημοτικής  Αρχής.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

1ον: H αξιοποίηση του τριγώνου στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων με Θεοχάρη Κούγκα, ο οποίος σύντομα θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες της πόλης. Αποτελεί κομμάτι ιδιοκτησίας του δήμου, που παρέμενε ανεκμετάλλευτος εδώ και πολύ καιρό.

2ον:     Η μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, θα απαρτίζεται από τρία επιμέρους θέματα, όλα σε ξεχωριστούς χώρους:             Από την κυρίως βιβλιοθήκη όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί τα ράφια των βιβλίων, από την αντίστοιχη παιδική βιβλιοθήκη και τέλος από τον σύγχρονο χώρο του αναγνωστηρίου ο οποίος επιπλέον θα εφοδιαστεί με την τοποθέτηση έξι νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

3ον: Η δενδροφύτευση πλησίον της νότιας εισόδου της πόλης κατά μήκος της οδού Μ. Αλεξάνδρου όπου πρόσφατα φυτεύτηκαν μανώλιες, θα ενισχυθεί με μία επιπλέον την προσεχή Κυριακή. Η νέα δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Σώματος Προσκόπων Αλεξάνδρειας, ενώ το έντονο χρώμα των νέων φυτών (κόκκινο) θα βοηθήσει σημαντικά τον εξωραϊσμό του συγκεκριμένου χώρου.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

DSC04574

Προηγούμενο άρθροΝέα παράταση αποχής από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως και τις 29 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΗ παρουσίαση της βιογραφίας του Χρήστου Νικολόπουλου – Του δικού μας καλλιτέχνη