Ευρεία σύσκεψη για το Τελωνείο Ημαθίας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη

Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία του Τελωνείου  Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15ης Ιουνίου, στον χώρο του Τελωνείου, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κα Καρασαρλίδου και κ. Ουρσουζίδης, ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ.Βεσυρόπουλος, οι δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ Βοργιαζίδης, Κουτσογιάννης και Γκυρίνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Καρατζιούλα και κ.Τεληγιαννίδης, τα στελέχη της τοπικής υπηρεσίας του τελωνείου, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας και εκτελωνιστές.

telon3

Στην τοποθέτηση του ο κ.αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν εκ μέρους του, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους βουλευτές της Ημαθίας της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τον Δεκέμβριο  του 2014 για την μεταφορά του ενοποιημένου τελωνείου Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας στον χώρο της «Αμάλθειας» στην Κουλούρα, όπου η Π.Ε Ημαθίας, ως βασικός μέτοχος της «Αμάλθειας» και ο δήμος Βέροιας παραχώρησαν σημαντικό μέρος του στεγασμένου και μη χώρου, ώστε να  γίνει εκεί η εγκατάσταση του.

Ακόμη ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε  τα σημαντικά γεωγραφικά πλεονεκτήματα της Κουλούρας, η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Εγνατίας Οδού και στο μέσο των τριών περιφερειακών ενοτήτων. Αντίθετα η μετεγκατάσταση των Τελωνείων στην Σκύδρα θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κυκλοφοριακό χάος στον υφιστάμενο, ανεπαρκή, οδικό άξονα Βέροιας-Σκύδρας, με συνέπεια την αλματώδη αύξηση του κόστους των μεταφορών (τα φορτηγά από την Ημαθία, την μεγαλύτερη εξαγωγική Περιφερειακή Ενότητα της περιοχής, θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Σκύδρα και από εκεί να επιστρέφουν στην Εγνατία) και φυσικά την ραγδαία αύξηση των ατυχημάτων στον άξονα, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην ομόφωνη θέση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων για την δημιουργία του ενοποιημένου Τελωνείου στην περιοχή της Κουλούρας.

telon1

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις της κυρίας και των κυρίων βουλευτών, των κυρίων δημάρχων και των παριστάμενων εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, οι οποίοι από την πλευρά τους τόνισαν ότι θα βοηθήσουν στην ανακαίνιση του χώρου με ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ.

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη που στεγάζεται σήμερα το Τελωνείο Βέροιας, ο οποίος τόνισε ότι παραχωρεί, για όσο διάστημα χρειαστεί, δωρεάν τον χώρο, για τον οποίο το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο 33.000 ευρώ ετησίως, καθώς και αντίστοιχους στεγασμένους και μη αποθηκευτικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε Ημαθίας, παρουσία του υφυπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σγουρίδη
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση ζιζανιοκτόνου – υποψίες ότι συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου