Ανέκδοτο: Υπήρχε άλλη σύμβαση…

Υπήρχε άλλη σύμβαση…

Πεθαίνει ο ιδρυτής της Κόκα Κόλλα και ανεβαίνει η ψυχή του στους ουρανούς. Εκεί δεν δημιουργούσε προβλήματα και ο καιρός περνούσε χωρίς να το καταλαβαίνει.

Μια μέρα όμως ζητάει έντρομος από τους αγγέλους να δει τον Άγιο Πέτρο. Οι άγγελοι μεταφέρουν το αίτημά του και ο Άγιος Πέτρος τελικά τον δέχεται.

Λέει το αφεντικό της κόκα κόλλα στον Άγιο: Άγιε μου η εταιρία που δημιούργησα κάτω στην γη δεν πάει καλά. Θέλω την βοήθειά σου ως εξής. Στο Πάτερ ημών που προσεύχεται όλος ο κόσμος και εκεί που λέει «τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον» να λένε «την κόκα κόλλα την επιούσια δὸς ἡμῖν σήμερον».

Σκέφτεται για λίγο ο Άγιος Πέτρος και λέει: Πα πα πα παιδάκι μου, αυτά δεν γίνονται. Ούτε να το συζητάς.

Μα το αφεντικό της κόκα κόλλα επιμένει και τάζει χίλια μύρια για να καταφέρει τον σκοπό του.

fournar-eksΚουρασμένος τότε ο Άγιος Πέτρος του λέει: Εντάξει θα σε βοηθήσω, αλλά εγώ δεν μπορώ να λάβω μια απόφαση για αλλαγή στο Πάτερ ημών και γι’ αυτό θα σε πάω στον Χριστό.

Πάει λοιπόν στον Χριστό ο Άγιος Πέτρος το αφεντικό της κόκα κόλα.

Του λέει ο Χριστός: Τι πρόβλημα έχεις παιδί μου και επιμένεις να με δεις;

– Χριστέ μου, η εταιρία που δημιούργησα κάτω στην γη δεν πάει καλά. Θέλω την βοήθειά σου σε παρακαλώ πολύ ως εξής. Στο Πάτερ ημών που προσεύχεται όλος ο κόσμος και εκεί που λέει «τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον» να λένε «την κόκα κόλλα την επιούσια δὸς ἡμῖν σήμερον».

Του λέει ο Χριστός: Λησμόνατο παιδί μου δεν γίνεται.

Μα το αφεντικό της κόκα κόλλα επιμένει και τάζει χίλια μύρια για να καταφέρει τον σκοπό του.

Τελικά ο Χριστός πείθεται και του λέει: Εκεί κάτω στην γη έδινες δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους, πολλές φορές βοηθούσες τους φτωχούς και γι αυτό, επειδή εγώ δεν μπορώ να πάρω μια τέτοια απόφαση, θα σε πάω στον Θεό και μάλιστα θα του πω και κανά δυο καλά λόγια για εσένα.

Τελικά τον πάει στον Θεό ο Χριστός και το αφεντικό της κόκα κόλλα πέφτει στα γόνατα. Τον Ρωτάει ο Θεός:

-Τι θέλεις παιδί μου και ξεσήκωσες τους ουρανούς;

-Αχ Θεούλη μου να, η εταιρία που δημιούργησα κάτω στην γη δεν πάει καλά. Θέλω την βοήθειά σου σε παρακαλώ πολύ ως εξής. Στο Πάτερ ημών που προσεύχεται όλος ο κόσμος και εκεί που λέει «τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον» να λένε «την κόκα κόλλα την επιούσια δὸς ἡμῖν σήμερον».

Εκείνη την στιγμή κάτι λέει στον Θεό μυστικά ο Χριστός και ο Θεός λέει στο αφεντικό της κόκα κόλλα:

-Εντάξει θα γίνει.

Τότε ο Θεός δίνει διαταγή στους αγγέλους του:

-Φέρτε τους πάπυρους.

Φέρνουν οι άγγελοι τους πάπυρους και ο Θεός αρχίζει και γράφει. Μετά από λίγο λέει στο αφεντικό της κόκα κόλα:

-Έλα παιδί μου υπέγραψε εδώ.

Παίρνει τους πάπυρους το αφεντικό της κόκα κόλλα και σαν γνήσιος μάνατζερ γιαβάζει πρώτα τι έγραψε ο Θεός. Και καθώς διαβάζει αίφνης του ανεβαίνει η πίεση και το ζάχαρο και απευθυνόμενος στον Θεό λέει:

-Καλέ μου Θεούλη εδώ έγραψες ότι  στο Πάτερ ημών εκεί που λένε «τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον» από το 2050 και μετά να λένε «την κόκα κόλλα την επιούσια δὸς ἡμῖν σήμερον».  Μα Θεούλη μου το 2050 η εταιρία μου μπορεί να μην υπάρχει, θα έχει καταστραφεί…

Απαντάει τότε ο Θεός:

Τι να σε κάνω παιδί μου; Μέχρι το 2050 έχω σύμβαση με τους αρτοποιούς…

Κάγκελο το αφεντικό της κόκα κόλλα.

Προηγούμενο άρθροΆναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αλεξάνδρεια! (φωτό-βίντεο-πλάνα ελικοπτέρου)
Επόμενο άρθροΜέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-ΦΑΣ Νάουσα 0-1 Ντεμπούτο με νίκη για τον Κερλίδη