Ανέκδοτο: Κουβέντα φεμινιστριών…

Κουβέντα φεμινιστριών…

  Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών στην Βουρβουρού της Χαλκιδικής, συναντιούνται στην παραλία μια Αγγλίδα, μια Γαλλίδα και μια Ελληνίδα. Κατά σύμπτωση και οι τρεις ανήκαν σε φεμινιστικά γυναικεία κινήματα.

Αρχίζουν την κουβέντα λοιπόν για το πώς κατάφεραν να μοιραστούν τις δουλειές του σπιτιού με τους άνδρες τους:

Λέει η Αγγλίδα:

– Εγώ γυρίζοντας σπίτι, περίμενα να τελειώσει το τσαγάκι ο Σμίθ μου και μετά του λέω: – ʼκου Σμιθ από δω και πέρα οι δουλειές του σπιτιού, μισές-μισές.

Την πρώτη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την δεύτερη μέρα παίρνει την σκούπα και άρχισε να σκουπίζει.

-Μπράβο, μπράβο! Λένε η Γαλλίδα και η Ελληνίδα…

Μετά παίρνει τον λόγο η Γαλλίδα:

– Εγώ γυρίζοντας σπίτι, περίμενα να γυρίσει ο Φρανσουά μου από το μπαράκι και με το που μπαίνει μέσα του λέω: – Φρανσουά από εδώ και πέρα  οι δουλειές μισές-μισές.

Την πρώτη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την δεύτερη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την τρίτη μέρα ο Φρανσουά είχε ήδη καθαρίσει την κουζίνα και το μπάνιο όταν γύρισα από την δουλειά.

-Μπράβο, μπράβο! Λένε η Αγγλίδα και η Ελληνίδα…

Μετά παίρνει τον λόγο η Ελληνίδα:

– Εγώ γυρίζοντας μια μέρα στο σπίτι, περίμενα να γυρίσει ο Στελάρας μου από το καφενείο και μόλις μπαίνει μέσα του λέω: – Στελάρα μου  από δω και πέρα οι δουλειές μισές-μισές στο σπίτι.

Την πρώτη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την δεύτερη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την τρίτη μέρα δεν βλέπω τίποτα. Την τέταρτη μέρα άρχισα να βλέπω λίγο από το …. αριστερό μάτι!!!!

 

Προηγούμενο άρθρο«Αγώνας δρόμου» για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων πριν από την αργία του Αγίου Πνεύματος
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 12 Ιουνίου – Σημαντικά γεγονότα