Εγκύκλιος Κ. Σαββαΐδου: Φορολογική δήλωση θα υποβάλουν όλοι οι άνω των 18 ετών

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 26-3  η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου σε εγκύκλιό που εξέδωσε,  ορίζεται ότι  υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης  είναι και τα ενήλικα τέκνα, ασχέτως  αν αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη φορολογούμενου, από την στιγμή που έχουν εισοδήματα.

Και συνεχίζει το άρθρο

Αυτό σημαίνει ότι από φέτος, οι γονείς με παιδιά τα οποία είτε έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους, είτε βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να καταθέσουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα.

Δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Ζαφειράκης Νάουσας – Pregame του μεγάλου ντέρμπι για τη 2η θέση!!
Επόμενο άρθροΟι τζιχαντιστές ξαναχτύπησαν την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.