ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Ζαφειράκης Νάουσας – Pregame του μεγάλου ντέρμπι για τη 2η θέση!!

Προτελευταία αγωνιστική η 21η το Σάββατο 28 Μαρτίου στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ και η αγωνία κορυφώνεται σε κορυφή και ουρά της βαθμολογίας.

bil2
Γράφει ο Βασίλειος Σιμόπουλος

Το σημαντικότερο ντέρμπι κορυφής είναι αναμφισβήτητα το Ημαθιώτικο ντέρμπι ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Ζαφειράκης Νάουσας, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για τον «υπέρ πάντων αγώνα» όσο αφορά την κορυφή, που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό την 2η προνομιούχο θέση στην τελική τετράδα των play off.

Η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, έχει ουσιαστικά κριθεί προ πολλού, με τον Εύαθλο να τερματίζει άνετα μπροστά και ως το τέλος ίσως και αήττητος (σίγουρα το μπορεί!). Παρακάμπτοντας τις θέσεις 2-3, υπολογίζουμε ότι η τέταρτη θέση έχει καπαρωθεί από τον Αιγινιακό, που μόνο με «αυτοκτονία» δεν θα τερματίσει τέταρτος, αφού και τα δύο εναπομείναντα ματς είναι εύκολα, με Αετό Κιλκίς εκτός και Βατανιακό εντός. Ο ισόβαθμός του ΑΟΚ Βέροιας και με δύο νίκες υστερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Αιγινίου.

DSC02373 - Αντίγραφο
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας

 

Οπότε, για να επανέλθουμε ..ψηλότερα, συμπερασματικά το ματς «φωτιά» είναι το ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Ζαφειράκης Νάουσας. Στον α΄ γύρο στη Νάουσα, ο Ζαφειράκης έπειτα από μεγάλη μάχη επικράτησε 72-64 (+8π). Ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια καλείται να νικήσει καλύπτοντας και την παραπάνω διαφορά των 8 πόντων, σε πιθανή τελική ισοβαθμία την τελευταία αγωνιστική εάν θέλει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας στην τελική φάση της τετράδας. Σημειωτέον, την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν αδιάφορους αντιπάλους.

DSC02369 - Αντίγραφο
Ζαφειράκης Νάουσας

 

Ο ΓΑΣ φιλοξενείται από τον ΦΟ Αριδαίας, ενώ ο Ζαφειράκης υποδέχεται τον αήττητο Εύαθλο. Από πλευράς απουσιών για τις δύο ομάδες, ο Στέλιος Γκότσης ενδεχομένως να στερηθεί την παρουσία του πολύτιμου play maker Αλέξη Ζησιού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Νίκος Τούφας έως τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι αράδες, δεν είχε καταγεγραμμένες απουσίες.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

Με βάση τα παραπάνω και τη δεδομένη κρισιμότητα του αγώνα,

«Η διοίκηση, το τεχνικό team και οι παίχτες του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια καλούν όλο τον φίλαθλο (και όχι μόνο) κόσμο της πόλης και γενικά της περιοχής Αλεξάνδρειας, να ενισχύσει με την παρουσία του και το χειροκρότημά του την προσπάθεια της ομάδας για διάκριση και ευόδωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς!!»

                                         Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

pinax1-gas - Αντίγραφο

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, Σάββατο 28/3/15, ώρα 18:00.DSC02380 - Αντίγραφο

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας

ΓΑΣ Βαφύρας – ΦΟ Αριδαίας

Εύαθλος Πολυκ. – ΑΣ Σκυδραϊκός

Αετός Κιλκίς – ΑΟΚ Αιγινιακός

Βατανιακός – Κεραυνός Άσπρου

Μ. Αλέξ. Κρύας Βρύσης – ΑΟΚ Βέροιας

Προηγούμενο άρθροΟι Αλεξανδρινές Φωνές στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών-Ορχηστρών
Επόμενο άρθροΕγκύκλιος Κ. Σαββαΐδου: Φορολογική δήλωση θα υποβάλουν όλοι οι άνω των 18 ετών