Υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές για σπουδές στο Ισραήλ

Στις 10 Ιανουαρίου 2022 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης για υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες (μόνιμους κατοίκους Ελλάδας) ηλικίας έως 35 ετών για σπουδές στο Ισραήλ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Τις υποτροφίες προσφέρουν το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται:

-2 υποτροφίες για καλοκαιρινά μαθήματα γλώσσας (Ulpan) στα εβραϊκά ή στα αραβικά (1 μήνας).

-2 υποτροφίες για έρευνα/MA/PhD/PostDoc (8 μήνες) σε όλους τους τομείς εκτός από ιατρική, κτηνιατρική και οδοντιατρική.

Οι υποτροφίες δίδονται σε Έλληνες φοιτητές στο πλαίσιο της διμερούς πολιτιστικής και ακαδημαϊκής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ισραηλινής πρεσβείας, οι φοιτητές θα έχουν μια μοναδική και συναρπαστική ευκαιρία να βιώσουν τη ζωή στο Ισραήλ και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά του, σπουδάζοντας σε ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως γνωστά για την αριστεία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του παρακάτω συνδέσμου και να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στην πρεσβεία του Ισραήλ (Ακαδημαϊκό Τμήμα) στην Αθήνα ταχυδρομικώς, το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου 2022:  https://embassies.gov.il/athens/AboutIsrael/Science_Academia_scholarships/Pages/scholarships2022-2023.aspx

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί έως τα μέσα του επόμενου έτους
Επόμενο άρθροΕΕ: – Θ. Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο