ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στην 83η επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης

Αυγενάκης στην 83η επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης: Χρέος μας να δώσουμε τις δικές μας μάχες για την ενότητα και την πρόοδο της πατρίδας μας

Σύμβολο του αγώνα του ανθρώπου για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ο ΥπΑΑΤ παρέστη στην επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Φέτος γιορτάζουμε 83 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης.

Επί 13 ημέρες ο Ελληνικός Στρατός, οι Βρετανοί, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί σύμμαχοί μας, αλλά και εκατοντάδες Κρήτες με περίσσιο θάρρος αντιστάθηκαν την εισβολή της ισχυρότερης πολεμικής δύναμης εκείνης της εποχής.

 

Τα νέα για τον απαράμιλλο ηρωισμό των Κρητικών έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου, γεμίζοντας με ελπίδα και κουράγιο όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της ελευθερίας.

 

Η μνήμη της Μάχης της Κρήτης και των ηρώων της παραμένει αθάνατη ως σύμβολο του αγώνα του ανθρώπου για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Ειρήνη.

 

Σήμερα γιορτάζουμε το ηρωικό πνεύμα των μαχητών της Μάχης της Κρήτης και αποτίουμε  φόρο τιμής σε όλους αυτούς που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν.

Ευθύνη μας σήμερα είναι να διατηρήσουμε αλώβητη την ιερή παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν και να δώσουμε τις δικές μας μάχες για την ενότητα, την ομοψυχία και την πρόοδο της Πατρίδας μας».

Στρατιώτες.jpeg

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 21-5-2024 Συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή του Κιλκίς για διαρρήξεις οικιών
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας»