Υπ. Εργασίας: Έκτακτη επιχορήγηση €859 εκατ. ευρώ για έκδοση και απονομή κύριων συντάξεων

Με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 θα διατεθεί το ποσό των 859 εκατ. Ευρώ για την έκδοση και απονομή κύριων συντάξεων που εκκρεμούν από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε σχετική ανακοίνωση, η εκκαθάριση και αποπληρωμή αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της κυβέρνησης είναι, «μέχρι και τον Ιούνιο του 2017, να λυθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής συντάξεων, που ταλαιπωρεί χιλιάδες συνταξιούχους, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η αποπληρωμή των εφάπαξ, που είχε παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησε πάλι τον Ιούλιο του 2016, με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017 και, γι’ αυτόν τον σκοπό θα διατεθούν συνολικά άλλα 905 εκατ. ευρώ. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016, αποδόθηκαν συνολικά 9.000 εφάπαξ, ενώ, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στόχος είναι η καταβολή άλλων 8.500 εφάπαξ σε δικαιούχους.

Παράλληλα, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων θα εξοφλήσει 22.000 μερίσματα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

 

Προηγούμενο άρθροΚαρυές: Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος – “Το Άγιον Όρος πηγή παρηγοριάς και φάρος ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους”
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Ημέρα κατά των Αντιβιοτικών. Η αλόγιστη χρήση αυξάνει την μικροβιακή αντίσταση