ΥΠ.Α.ΑΤ: Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας

Σήμερα, 19/6/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠ.Α.ΑΤ μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του Προέδρου του ΕΛΓΑ, των Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ημαθίας και Πέλλας, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του εκπροσώπου Επιμελητηρίου Ημαθίας  και των εκπροσώπων Αγροτικών Φορέων και των δύο Νομών.

    Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν  τα ζήτηματα τα οποία είχαν ήδη προκύψει σε προηγούμενη σύσκεψη στο  Επιμελητήριο Ημαθίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα  ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες των Νομών Ημαθίας και Πέλλας.

  Αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση γύρω από τη διάθεση και  την τιμή του πρϊόντος.

  Ετέθη επίσης  το πρόβλημα των άμεσων αποζημιώσεων  των αγροτών ύστερα από τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που είχαμε και φέτος, καθώς και η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

  Αφού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε με μεγάλη προσοχή όλους τους εκπροσώπους των αγροτών, του Επιμελητηρίου και τους Βουλευτές, έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις και δεσμεύτηκε ότι θα εκδώσει  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, στο οποίο θα αναφέρεται με λεπτομέρεια σε όλα τα ζητήματα που  ετέθησαν προς αποφυγή παρερμηνειών.

Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης

Βουλευτής  Ν. Ημαθίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.