Ξύπνησε ο Τσιάρας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια εβδομάδα πριν την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, το 2019, η τότε κυβέρνηση αποφάσισε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Με τον νέο μειώθηκαν οι ποινές που προβλέπονταν για διάφορα εγκλήματα, ενώ κάποια μετατράπηκαν από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Γνωστό αυτό ως γεγονός, άλλωστε το ποσοστό που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα σωφρονιστικά καταστήματα ξεκινά από 80 και φτάνει το 93%!!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τότε λοιπόν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης και νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, μετέτρεψε τον κακουργηματικό χαρακτήρα της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού σε πλημμέλημα.

Ουδείς δικαιολόγησε αυτή την αλλαγή. Ουδείς νοιάστηκε. Κι ας ήταν πασίγνωστο τι συμβαίνει κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Ούτε καν τέθηκε το ερώτημα στον Μιχάλη Καλογήρου ή στον Αλέξη Τσίπρα ή σε άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι λόγοι τους ώθησαν σ’ αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι θα περίμενε κάποιος πως η κυβέρνηση που εξελέγη, θα επανέφερε αμέσως τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος, όπως έκανε και με άλλα. Μα όχι! Ο υπουργός Τσιάρας ζούσε στον δικό του κόσμο και τελικά μόλις τώρα αποφάσισε τα αυτονόητα, επαναφέροντας σε κακούργημα την κλοπή σιδηροδρομικού υλικού και την κλεπταποδοχή.

Γιατί άραγε; Γιατί έγινε αυτό κατόπιν εορτής; Γιατί υπό το βάρος μιας τραγωδίας; Φταίει μόνο η πολιτική ανεπάρκεια του συγκεκριμένου υπουργού, ή απλώς είναι ψυχοπονιάρης για τις γνωστές «ευπαθείς ομάδες»; Πάντως, οι Έλληνες δεν έχουν να θυμούνται κάτι από την συνολική πολιτική του διαδρομή. Πλην του ότι κινδύνευσε να μη γίνει η δίκη για το Μάτι, επειδή δεν έβρισκε αίθουσα. Κι αυτό συνέβη τελικά υπό την πίεση των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης. Τα ξεχάσαμε;

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Καλογήρου. Είναι κι ο Τσιάρας που πέρασε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν ακούμπησε…

Όπως δεν ακουμπά και η ΕΛΑΣ. Άραγε δεν γνωρίζουν οι μεγαλοαξιωματικοί της  ποιοι είναι οι κλεπταποδόχοι του χαλκού; Δεν γνωρίζουν τα χυτήρια; Δεν γνωρίζουν ότι πωλείται ο χαλκός έναντο 3.5 και 4 ευρώ το κιλό; Δεν γνωρίζουν αν πίσω από «ευαίσθητες» ομάδες βρίσκονται μεγάλα κυκλώματα;

Είναι και κάτι άλλο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει μείνει προτομή για προτομή στην Αθήνα και τους πέριξ δήμους. Από ήρωες του 1821 μέχρι σύγχρονες κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μιλάμε για την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.

Ουδείς ασχολήθηκε εις βάθος κι επί της ουσίας. Ούτε καν η λαλίστατη κατά τα άλλα Αριστερά, αλλά ούτε κι η ευαίσθητη Δεξιά του πατριωτισμού.

Δεν πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο επί χρόνια αδρανής Κώστας Τσιάρας, να το πάρει αλλιώς κι αυτό το ζήτημα; Κι ας μην πει κανένας ότι μπορεί να μη το γνωρίζει…

Να τελειώνουμε λοιπόν με τους αδρανείς, τους ανεπαρκείς και τους μέτριους.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθροΓιάννης Οικονόμου: Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.