Βρετανία-Covid-19: Η υποπαραλλαγή της Δέλτα δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας (Αντριου Πόλαρντ)

Η υποπαραλλαγή της Δέλτα που εξαπλώνεται στην Αγγλία παρακολουθείται, αλλά δεν είναι πιθανό ότι θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας  Εμβολίων της Οξφόρδης (Oxford Vaccine Group) Αντριου Πόλαρντ.

Η υποπαραλλαγή που ονομάστηκε  AY.4.2 στην Βρετανία αντιστοιχεί σε περίπου 6% του συνόλου των ακολουθιών του κορονοϊού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν έχει χαρακτηρισθεί παραλλαγή «υπό έρευνα» ή «παραλλαγή ανησυχίας».

«Ο εντοπισμός νέων παραλλαγών είναι φυσικά σημαντικό να τελεί υπό παρακολούθησιν, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτή η νέα παραλλαγή θα είναι εκείνη που θα αντικαταστήσει την Δέλτα», δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

«Είναι αλήθεια ότι ακόμη και αν την αντικαταστήσει, η Δέλτα είναι απίστευτα καλή στην μετάδοση σε εμβολιασμένο πληθυσμό και μία νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι απίθανο να μεταβάλει δραματικά την σημερινή εικόνα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΣΕΕΠΕ: Έως και 90 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος για τους καταναλωτές από τις “πειραγμένες” αντλίες καυσίμων
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 3279  νέα κρούσματα στη χώρα – 351 διασωληνωμένοι – 704211 συνολικά – 15485 θάνατοι