Βράβευση μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας για μαθητές Δημοτικού και Λυκείου που πραγματοποιήθηκε από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με την υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAPA.G.)

To Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) πραγματοποίησε το διάστημα 09/2015-02/2017 εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές Δημοτικού και Λυκείου με την ευγενική χορηγία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP Α.G.).

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Οι εν λόγω δράσεις αφορούσαν κυρίως την οργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας σε Δημοτικά σχολεία και Λύκεια των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, αλλά και σχετικά θεατρικά δρώμενα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων Κυκλοφοριακής Αγωγής πραγματοποιήθηκε με επισκέψεις στον χώρο σχολικών μονάδων της Βορείου Ελλάδος.  Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δίωρα σεμινάρια σε κάθε τμήμα, τα οποία διεξήχθησαν από Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς και Εκπαιδευτικούς με ειδική κατάρτιση και με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού, προσαρμοσμένου στις ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων.

Το Νοέμβριο 2016 ολοκληρώθηκε η φάση διεξαγωγής των σεμιναρίων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα δημοτικά σχολεία της Βορείου Ελλάδος. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1110 σεμινάρια, σε 145 δημοτικά σχολεία, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 20.000 μαθητές.

Στα πλαίσια των σεμιναρίων αυτών, οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν(εάν το επιθυμούσαν) σε διαγωνισμό με έπαθλο ένα ποδήλατο και πλήρη εξοπλισμό (κράνος, επιγονατίδες, επικαλαμίδες). Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν μια σύντομη έκθεση/ γράμμα προς έναν φίλο/φίλη με συμβουλές και οδηγίες για το πώς να κάνει ποδήλατο με ασφάλεια. Οι εκθέσεις που απεστάλησαν αξιολογήθηκαν από 3-μελή επιτροπή συγκοινωνιολόγων του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και επιλέχθηκε η έκθεση του Κυριάκου Θεοδώρου, μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, τόσο για την ορθή και πλήρη απόδοση του σχετικού περιεχομένου του σεμιναρίου, όσο και για την πρωτοτυπία της έκφρασής του.

Σήμερα Τετάρτη  22 Μαρτίου 2017, παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου, του σχολικού συμβούλου κ. Γεωργίου Χαλκιά, των γονέων του μαθητή και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η  κα. Αϋφαντοπούλου Γεωργία, Διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ,  παρέδωσε το έπαθλο στον μαθητή, σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο 6ο ΔΣ Αλεξάνδρειας.

 Ο Δ/ντής του Σχολείου
Τσιούνης Στέφανος

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

 

Προηγούμενο άρθροΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου
Επόμενο άρθροΤην 1η Απριλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λάρισας-Θεσσαλονίκης.