Βούρκος! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ευτυχώς τα γραπτά μένουν, πριν ακόμη από τις περίφημες πλατείες που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ψεκασμένη ακροδεξιά και τους νεοναζιστές έστηναν κρεμάλες και φώναζαν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Από τότε που κάποιοι έβλεπαν τον Αλέξη ως τον αντίπαλο της…. Μέρκελ που θα σκίσει μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα αλλάξει την ιστορία της Ελλάδας μα και της Ευρώπης συνάμα!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι πολλοί, τότε, νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα που απλά έχει συγκεντρώσει διάφορες κάστες/γκρούπες ιδεοληπτικών ανθρώπων, στα όρια της γραφικότητας. Λίγοι γράφαμε ότι αποτελεί ένα επικίνδυνο μόρφωμα που μόνο μέσα σε διχασμό μπορούν να λειτουργήσει και μάλιστα στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής.

Γράφαμε τότε ότι είναι ένα κόμμα βαθιά σταλινικό και πιο επικίνδυνο από το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ τουλάχιστον ξέρεις να το αντιμετωπίσεις. Δεν έκρυψε τι πρεσβεύει και πού στοχεύει. Μα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερες.

Μα τότε χαρακτηριστήκαμε …ακραίοι, μερκελιστές, τσιράκια του Σόιμπλε, ταγματασφαλίτες και πολλά ακόμη.

Δεν θα πω το παραμικρό για όσα ζήσαμε πέντε χρόνια ως κοινωνία από δαύτους. Ούτε για τη συνειδητή διάλυση της Μεσαίας τάξης, ούτε για το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ούτε για τον διχασμό που επέφερε το γελοίο δημοψήφισμα. Ούτε καν για την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας ή την παράδοση εθνικότητας και γλώσσας στους Βόρειους γείτονες.

Θα πω όμως για όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Τόσο με τις παρακολουθήσεις πολιτών από το παρακράτος πέριξ της ΕΥΠ, της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας όσο κι από τα αποκαλυφθέντα στην απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του επιχειρηματία Μιωνή με τον Νίκο Παππά!

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, για τα οποία η άποψη περί ακραίου μορφώματος που γράφαμε από το 2012, μάλλον ήταν επιεικής! Μιλάμε για ανθρώπους που κυβέρνησαν με όρους παρακράτους! Που απέβλεπαν στο χρήμα κι αγνοούσαν κάθε κανόνα που διέπει τη δημοκρατία.

Προσέξτε: Αποκαλύπτεται ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αδίστακτοι. Γνήσια τέκνα του σταλινισμού στον οποίο ομνύουν. Λίγους μήνες αφότου ο Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι άνθρωποι αυτοί επιχείρησαν να τον πολεμήσουν με λάσπη κι όχι πολιτικά. Ήξεραν προφανώς ότι πολιτικά δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν και «σημάδεψαν» τη σύζυγό του! Φτηνά κι άνανδρα! Κάτω από την πλάτη…  Επιχείρησαν λοιπόν να εκβιάσουν πρόσωπα που είχαν ανοικτούς (και τελικά αποδείχτηκε κατασεκυασμένους) λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Τον σύμβουλο του Σαμαρά Παπασταύρου να τους… δώσει την… Μαρέβα Μητσοτάκη για να τον αθωώσουν!

Προσέξτε: Το ίδιο είχαν κάνει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που για να τον… αθωώσουν του ζητούσαν να τους … δώσει τον Βενιζέλο! Ή έναν ισοβίτη που του υπόσχονταν να μειώσουν την ποινή του αρκεί να τους… δώσει τον Μαρινάκη!

Δεν έβρισκαν πουθενά τίποτα για να ενοχοποιήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τελικά με σαθρές κατηγορίες και μάρτυρες κουκουλοφόρους έστησαν την ιστορία με τις παραπομπές! Με συνεργούς επίορκους κρατικούς λειτουργούς….

Τι αποκαλύπτεται λοιπόν τώρα; Ότι ο σκοπός των έκνομων δραστηριοτήτων,  πέραν κάθε δημοκρατικής λογικής είχε και τον παράνομο πλουτισμό! Κι όσα ακολουθήσουν ως αποκαλύψεις θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο.

Ακούστε: Οι αποκαλύψεις καταδεικνύουν ότι το δεξί χέρι του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, γνώριζε τι συμβαίνει. Αναφέρεται σε «πολλά λεφτά», στην « ατζέντα του μαγαζιού» και «στη Μαρέβα». Άρα, το τεκμαιρόμενο είναι ότι ήξερε κι ο Τσίπρας. Μα αυτό μένει να αποδεχτεί.

Μα είτε αποδειχτεί είτε όχι, έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας τι εστί ΣΥΡΙΖΑ κι Αριστερά. Και ψεκασμένη Ακροδεξιά.

Χοντρικά, τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφτηκαν:

1.Πρώην υπουργός και η γυναίκα του παρακολουθούσαν εκδότη και δημοσιογράφους και έδιναν εντολές στην Αστυνομία να τους συλλάβουν!

  1. Άλλος Υπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό που παρακολουθούσε τον εκδότη, ένας τρίτος Υπουργός ενημερώνει επιχειρηματία ότι ένας υπουργός έχει δική του ατζέντα και βγάζει λεφτά παρακολουθώντας και εκβιάζοντας, με ντεκόρ παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις, ανθρώπους της νύχτας, πρώην και νυν αξιωματικούς κλπ.

Ταυτοχρόνως κι επί της ουσίας έχουμε ένα παζλ αναφορικά με όσα καταγγέλλονται στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο:

Α. Όπου δικαστικοί καταθέτουν για πιέσεις και χειρισμούς, από πλευράς Παπαγγελόπουλου που στοιχειοθετούν ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιοι καταθέτουν εις βάρος της εισαγγελέως Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις στον χειρισμό της υπόθεσης.

Β. Όπου, από τους περίφημους προστατευόμενους/κουκουλοφόρους  μάρτυρες, προκύπτει ότι ο ένας αρνείται να μιλήσει και ο άλλος καταθέτει ότι …«πιθανολογεί» την εμπλοκή πολιτικών. Δηλαδή η υπόθεση πήγε στη Βουλή βασισμένη σε πιθανολογήσεις για τη διαφθορά πολιτικών.

Γ. Πρώην προστατευόμενος μάρτυρας (Μανιαδάκης) κατέθεσε ότι εισαγγελείς τον πίεζαν να μιλήσει για πολιτικούς, διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Δ. Τα έγγραφα του FBI για εμπλοκή πολιτικών, επάνω στα οποία στήριξε συχνά την επιχειρηματολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχουν πουθενά!!!

Ε.  Ένας επιχειρηματίας καταγγέλλει και καταθέτει ότι δέχθηκε εκβιασμό από παραδικαστικό κύκλωμα υπό τον Παπαγγελόπουλο, με δημοσιογραφική και εκδοτική συνδρομή. Προσκομίζει ηχητικό ντοκουμέντο συμφώνως με το οποίο η ηγεσία της κυβέρνησης ήταν ενήμερη για τη δράση Παπαγγελόπουλου. Τότε, ο Νίκος Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας κι ουσιαστικά αφαιρείται το άλλοθι της άγνοιας από την κεφαλή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όχι, δεν πέφτω από τα σύννεφα. Περιμένω μάλιστα να αποκαλυφτούν και πολλά άλλα… Για ταξίδια στη χώρα του Μαδούρο με τον δικηγόρο των off shore εταιρειών… Για το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και την επιχείρηση άλωσης του Τύπου… Για άλλες υποθέσεις μέσα στο βούρκο και στη δυσωδία…

Σκέφτομαι πόσο δικαιώνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν πριν δυο χρόνια είχε μιλήσει –ευθέως- για επιχείρηση κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος κι όχι απλώς για μια ομάδα που είχε στήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα με μερικούς επίορκους λειτουργούς του κράτους.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια…