Βουλή: Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριστριών σχολείων φέρνει ο Μ. Βορίδης

Την κατάθεση κατεπείγουσας τροπολογίας, που αφορά στη ρύθμιση της παράτασης συμβάσεων καθαριστριών σε σχολεία, κυρίως του δήμου Αθηναίων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε επίσης ότι εξετάζει, “κατά πόσον, αυτό διευρύνεται, ανάλογα με τι λήξεις έχουμε, για να δω τη συνολικότερη ρύθμιση και θα δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο [..] το οποίο είναι ιδιαίτερα κατεπείγον και πρέπει να συμπεριλάβουμε σε αυτή την τροπολογία”.

Η σημερινή συνεδρίαση “χρωματίστηκε” από την αντιπαράθεση του κ. Βορίδη με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη για την πρόσφατη επιλογή μελών του ΑΣΕΠ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που επετεύχθη με τη συμφωνία ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής.

Στην κριτική του κ. Ζαχαριάδη ότι η κυβέρνηση δεν επεδίωξε τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι (η κριτική αυτή) υπονομεύει, τόσο την συνταγματική πρόβλεψη (της πλειοψηφίας των τριών πέμπτων των μελών της διάσκεψης των προέδρων) όσο και την ακεραιότητα της διαδικασίας: “Ενώ τηρείται η συνταγματική πρόβλεψη στο ακέραιο, ξαφνικά ο κ. Ζαχαριάδης θυμήθηκε ότι το πρόβλημα είναι, ότι αυτή η πλειοψηφία των τριών πέμπτων δεν τον συμπεριλαμβάνει και υπονομεύει την ακεραιότητα της διαδικασίας, επειδή δεν κατέστη μέρος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαχαριάδης συνέχισε την κριτική του για κομματικές τοποθετήσεις, την οποία απέκρουσε αργότερα, ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου. Αποτελεί ψέμα ότι ένα νέο μέλος του ΑΣΕΠ είναι αποσπασμένος σε γραφείο μου: “Έχετε κανένα χαρτί, να μου το δείξετε;” ρώτησε την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσο για τον Π. Καρκατσούλη, που όπως είπε, προτάθηκε από το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ότι όταν τον είχε απορρίψει στο παρελθόν η ΝΔ, η Αυγή έγραφε ότι “είναι εμπειρογνώμονας της διοίκησης, ότι είναι άνθρωπος που γνωρίζει τη λειτουργία των διοικητικών θεσμών και μπορεί να συμβάλει στο ΑΣΕΠ”.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, και απαντώντας στα περί κομματισμού από τον κ. Ζαχαριάδη, ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο εξεταστικές επιτροπές για να ανακαλυφθεί το τρίγωνο διαφθοράς μεταξύ ΜΜΕ, τραπεζών και πολιτικών, χωρίς να βρεθεί τελικά εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

“Κατασκευάσατε την NOVARTIS, από την οποία, για μαντέψτε τελικά, ποιος είναι ο κατηγορούμενος; Ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και λέτε για τη θεσμική τάξη, όταν σήμερα έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει, ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά και έχουν προκύψει όλες οι παρεμβάσεις που έχετε κάνει, για να στήσετε μαγαζιά μιντιακά με λεφτά των Αράβων;” ρώτησε ο κ. Βορίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη με ποσοστό 68,82%
Επόμενο άρθροΒόρεια Μακεδονία: Ελεύθερα τα διόδια για τους Σέρβους που ταξιδεύουν το καλοκαίρι προς Ελλάδα