Βουλγαρία-κορονοϊός: Αναστέλλεται η διάθεση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 στη χώρα

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο κατά της COVID-19 των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

“Δίδω εντολή για αναστολή των εμβολιασμών με το AstraZeneca έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαλύσει κάθε αμφιβολία όσον αφορά την ασφάλειά του”, αναφέρει ο Μπορίσοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ζητώντας “γραπτή” δήλωση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.
Η Βουλγαρία ακολουθεί τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τη διάθεση του εμβολίου αυτού εν μέσω αναφορών για εμφάνιση θρόμβων αίματος σε κάποιους που είχαν εμβολιαστεί με αυτό.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστήριξε χθες, Πέμπτη, τη χρήση του εμβολίου αυτού, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του ξεπερνούν τους κινδύνους και ότι μπορεί να συνεχιστεί η χορήγησή του.
Η AstraZeneca ανακοίνωσε επίσης χθες ότι δεν είχε βρει κανένα στοιχείο για αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής ή εμφάνισης θρόμβων στο αίμα στα δεδομένα ασφαλείας σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αρχεία, ακόμη και κατά την εξέταση υποομάδων με βάση την ηλικία, το φύλο, την παρτίδα του εμβολίου ή τη χώρα χρήσης.
Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Γαλλία ότι το εμβόλιο αυτό έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΥπ. Προστασίας του Πολίτη: Κείμενο με “42 αλήθειες για την Αστυνομική αυθαιρεσία και υπέρμετρη βία”
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 2405  νέα κρούσματα στη χώρα – 521 διασωληνωμένοι – 217018 συνολικά – 6986 θάνατοι