Βόρεια Κορέα: Κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σχεδόν 116.000 πιθανά κρούσματα του νέου κορονοϊού

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν κατέγραψαν κανέναν θάνατο ασθενή «με πυρετό» τις προηγούμενες 24 ώρες, για δεύτερη συναπτή ημέρα, ενώ έκαναν λόγο για 116.000 νέες περιπτώσεις, μία ημέρα αφού διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση τίθεται προοδευτικά υπό έλεγχο.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων βρίσκεται στους 68 νεκρούς επί συνόλου 3.064.880 εκατ. μολύνσεων. Όμως οι αριθμοί αυτοί αμφισβητούνται ολοένα εντονότερα από ειδικούς, που επισημαίνουν πως το μόνο που δείχνουν είναι πόσο δύσκολο παραμένει το να εκτιμηθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το ξέσπασμα της κρίσης, που ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου, πυροδότησε ανησυχίες λόγω της έλλειψης εμβολίων και φαρμάκων κατά της COVID-19, επαρκών ιατρικών υποδομών και της δυνητικής επισιτιστικής κρίσης που θα μπορούσε να προκαλέσει στο κράτος 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Βόρεια Κορέα κρατά τα σύνορα κλειστά, ενώ δεν έδωσε καμία απάντηση στις προτάσεις διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους της αμερικανικής και της νοτιοκορεατικής, να της προσφέρουν βοήθεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙνδία: 2.124 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 17 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες
Επόμενο άρθροΥγεία: Μεγάλη διεθνής κλινική μελέτη διέψευσε τις ελπίδες ότι το αντιδιαβητικό φάρμακο μετφορμίνη είναι αποτελεσματικό κατά του καρκίνου του μαστού