Η βαρβαρότητα δεν έχει ιδεολογία… – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Μία από τις άστοχες ενέργειες της παρούσης κυβέρνησης ήταν και η απόφασή της να μην συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

 Με αυτήν της, την απόφαση η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα συμμετάσχει στο εν λόγω συνέδριο, αποτελώντας για μια ακόμα φορά την μοναδική θλιβερή εξαίρεση. Δυστυχώς, όλοι στην Ευρώπη έχουν συνηθίσει τον διαχωρισμό της χώρας μας από τα «συλλογικά δρώμενα» της Ηπείρου μας. Δεν είναι άλλωστε μόνο η οικονομική κρίση και τα συνεχή μνημόνια που μας έχουν καταστήσει το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ, αλλά και οι αλλεπάλληλες λανθασμένες, αλλά και ηθελημένες, επιλογές μας.

       Επιλογές τις οποίες η χώρα μας θα τις πληρώσει, αργά ή γρήγορα. Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο. Σκεφτείτε όταν η χώρα μας θα ζητήσει και πάλι την υποστήριξη των εταίρων μας στο Σκοπιανό θέμα ή σε άλλα εθνικά ή μη ζητήματα. Θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη και η θέση κάποιων ευρωπαϊκών χωρών να λάβουν και αυτοί με τη σειρά τους εξίσου «ανιστόρητες» αποφάσεις. Όπως εμείς τους κατηγορούμε, εντελώς αδικαιολόγητα για ναζιστές, θα μας κατηγορήσουν και εμάς για εθνικιστές ή κινδυνολόγους. Δυστυχώς η Ελλάδα με την θέση της αυτή, η οποία είναι και η επίσημη, καθίσταται η μοναδικός υποστηρικτής των εγκλημάτων του κομμουνισμού στην ΕΕ.

            Πολλοί δημοσιογράφοι και μέλη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνεται ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Αυτό αποτελεί μέγα λάθος. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι εγκλήματα από όπου και εάν προέρχονται. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εγκληματίες. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα διέπραξαν σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ευρώπη, σωρεία εγκλημάτων, με μεγαλύτερο την στέρηση της ελευθερίας των λαών.

            Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι η ιδεολογία του κομμουνισμού είναι εργαλείο και προϊόν βαρβαρότητας, που έχει διαπράξει γενοκτονίες. Πρέπει να διαβάσουν το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» και τις περιγραφές του Γολοντομόρ. Ας ανατρέξουν στα τεχνητά δικαστήρια του Στάλιν, τις διώξεις των αντιφρονούντων και στις εκτοπίσεις μειονοτήτων. Μην ξεχνάμε και τις διώξεις του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και εν γένει όλων των Ελλήνων από τον πατερούλη Στάλιν. Όσο για τα διάφορα ιδεολογικά ρεύματα που γέννησε ο κομμουνισμός, είδαμε πολύ καλά ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους, το παράδειγμα της Βορείου Κορέας είναι χαρακτηριστικό.

            Συμπερασματικά η μη συμμετοχή της χώρας μας στο συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί προσβολή στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του κομμουνισμού, ενώ ταυτόχρονα διαχωρίζει επικίνδυνα την πατρίδα μας από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς. Η λήθη, η άγνοια, ο κομματισμός και τα ιδεολογήματα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοιες αποφάσεις που επιβραβεύουν την βαρβαρότητα και καταπατούν την ελευθερία των λαών.

Προηγούμενο άρθροΑύριο Πέμπτη 24/8 η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ – Επισπεύδεται η ανακοίνωση
Επόμενο άρθροΠεριποίηση με έλαιο καρύδας για ομορφιά και υγεία – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.