Τσίπρας και η δίωξη της Ορθοδοξίας – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ανικανότητας, πειραματισμών, και επικίνδυνης ασχετοσύνης του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Δύο χρόνια οικονομικής καταστροφής και εθνικής διάλυσης.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Μια περίοδος υποχώρησης της χώρας σε όλους τους τομείς. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αφελληνίσει την πατρίδα μας και να την κάνει προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων και συμφερόντων.  Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η όλη του πολιτική, απλώς εφαρμόζει αυτά που πιστεύει. Είναι ένας πιστός οπαδός της χολερικής αριστεράς που όταν βλέπει τα σύμβολα του Ελληνισμού τον πιάνει ναυτία. Βέβαια τα ιδεολογήματά του τα έχει παντρέψει με την «εξουσιολαγνεία» του, επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στην εξουσία και ας καίγεται ο κόσμος γύρω του. Αυτό είναι χαρακτηριστικό όλης της κυβέρνησης, που προτιμάει να μετατρέψει τη χώρα σε ερείπια παρά να παραδώσει την εξουσία. Το ψέμα και η διαστροφή της αλήθειας είναι το άθλημα στο οποίο διαπρέπουν τα κυβερνητικά στελέχη.

            Ένας από τους τομείς που έχει στόχο να αλώσει και να κτυπήσει ο κ. Τσίπρας είναι η θρησκεία και συγκεκριμένα η ορθοδοξία. Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος και στον Αρχιεπίσκοπο αποσκοπούσαν στο προσελκύσουν αφελείς ψηφοφόρους. Επιθυμία του είναι η μείωση και εάν είναι δυνατόν η εξαφάνιση της ορθοδοξίας. Αισθάνεται για την εκκλησία κάτι μεταξύ αδιαφορίας και απέχθειας γιατί σύμφωνα με την ιδεολογία του η εκκλησία αποτελεί ένα συντηρητικό πυλώνα της χώρας. Άλλωστε είναι δεδηλωμένος άθεος και αυτός και τα περισσότερα μέλη της «υπέροχης» κυβέρνησής του. Είναι ένα σχήμα οξύμωρο, τώρα που όλα διαλύονται και περιμένουμε πλέον μόνο την θεία παρέμβαση μήπως και σωθούμε, να μας κυβερνάει ένα τσούρμο αθέων.

            Σκοπός των κυβερνόντων είναι να κτυπήσουν την παιδεία, καθώς και την θρησκευτική αγωγή και μάθηση των μαθητών. Το υπουργείο παιδείας ή παραπαιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο για το πώς θα διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών. Είναι μια εγκύκλιος που κινείται μεταξύ κωμωδίας και γελοιότητας, αλλά ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη για την ελληνική νεολαία. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η επίτευξη των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου κράτους, άθεου, πολυπολιτισμικού και πολυφυλετικού, στο οποίο οι Έλληνες θα είναι μειονότητα μέσα σε μια θάλασσα προσφύγων και μεταναστών. Ακόμα και Τούρκοι να κυβερνούσαν αυτή την χώρα θα ήταν περισσότερο προσεκτικοί στον χειρισμό θρησκευτικών θεμάτων.

            Το τελευταίο ύπουλο κτύπημα κατά της θρησκείας ήταν η έκδοση εγκυκλίου για την προαιρετική  συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών στη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο εκκλησιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, όποιος θέλει πάει και ουσιαστικά λίγοι έως ελάχιστοι θα εκκλησιαστούν. Αλλά τότε προς τι η σχολική εορτή. Εάν δεν την επιθυμούσε το υπουργείο παιδείας ας την καταργούσε και να πήγαιναν όλοι για μάθημα. Αλλά η κυβέρνηση είναι καταχθόνια, πίσω από την προαιρετική συμμετοχή των μαθητών κρύβει τους δόλιους σκοπούς της. Πιστεύει ότι χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, σιγά – σιγά, θα επιτύχει την απομόνωση και περιθωριοποίηση της εκκλησίας. Η κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί συνταγματική αλλαγή και το Σύνταγμα της Ελλάδος προς το παρόν δεν προβλέπει διαχωρισμό εκκλησία και κράτους. Βλέπουμε όμως όλο και περισσότερες ύπουλες κινήσεις που διαμορφώνουν διακριτικά μια αρνητική κατάσταση για την ορθοδοξία, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα.

           Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αυταρχικά καθεστώτα όπως το σοβιετικό και το κεμαλικό, άρχισαν με τον ίδιο τρόπο τις πρώτες τους μεταρρυθμίσεις και μετά συνέχισαν γιατί δεν υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον λαό. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες, αν δεν ασχολούνται με την εκπαίδευση, δεν μαθαίνουν όλα αυτά τα τερτίπια και θεωρούν ότι όλα λειτουργούν καλά με τα παιδιά τους δίχως να μάθουν ότι υπάρχει μια αλλοίωση των γνώσεών τους και των πιστεύω τους, γιατί αυτά δεν ήξεραν πως ήταν πριν. Η βαρβαρότητα της κυβέρνησης μολύνει την  ελευθερία μας και τα πιστεύω μας.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε πλήρη ανάπτυξη ο σχεδιασμός αγροτών και κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροTo ισλανδικό «θαύμα» που σώζει εφήβους – Πού εφαρμόζεται στην Ελλάδα
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.