Τρίκαλα Ημαθίας : Θρησκευτικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος. Βίντεο – Φώτο

Πλήθος πιστών, με σύμμαχο τον καλό καιρό παραβρέθηκε σήμερα στην πανηγυρική λειτουργία της Αγίας Τριάδος στο όμορφο παρεκκλήσι. Μετά την καθιερωμένη λειτουργία έγινε η περιφορά της εικόνας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Στην συνέχεια έγινε αναβίωση του εθίμου του  «Κουρμπανίου» που βαστά από την Ανατολική Ρωμυλία.

Οι γυναίκες ετοίμαζαν από το βράδυ σε μεγάλα καζάνια, το κουρμπάνι, από τις προσφορές και τα τάματα των πιστών.  Όπως μας είπαν οι κυρίες που αποτελούν  την μαγειρική ομάδα, τέσσερα  πρόβατα χρησιμοποιήθηκαν για την σημερινή γιορτή, 15 κιλά πληγούρι, θαλασσινό αλάτι και ντόπιο βούτυρο. Το κουρμπάνι συνοδεύεται από κομμάτι πρόσφορου.

Οι πιστοί πολύ ευχαριστήθηκαν την αναβίωση του εθίμου. Ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος  «Οι Κομνηνοί» από τον «Πολιτιστικό σύλλογο Βραχιάς», ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν το παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» και στο τέλος την σκυτάλη πήραν οι προσκεκλημένοι. Να προσθέσουμε ότι την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων «Ανατολική Ρωμυλία» και σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί για άλλη μία χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος γέμισε τον χώρο των εκδηλώσεων.

Διακρίναμε τον βουλευτή του Σύριζα Χρήστο Αντωνίου τον βουλευτή της Ν.Δ. Απόστολο Βεσυρόπουλο τους δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Κιρλκιλιανίδη, Μόσχο Κυτούδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Αλεξάνδρειας Μενέλαο Λυμπεράκη, την Πρόεδρο της Τ.Κ Τρικάλων κ.Μαρία Παπαϊωαννίδου  και τον Πρόεδρο της Δ.Ε Πλατέος Μάρθα Παντοπούλου.

Ας ευχηθούμε το Άγιο Πνεύμα να μας χαρίζει δύναμη για τα δύσκολα…

Δείτε το βίντεο με την Θεία Λειτουργία και περιφορά εικόνας:

Δείτε τις χορευτικές εκδηλώσεις στο βίντεο: 

Φωτο:

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Ένας άνδρας σκοτώθηκε από την έκρηξη του ηλεκτρονικού του τσιγάρου
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ολυμπιακοί Αγώνες νέων: «Παρθενική» συμμετοχή της Ελλάδας με την Ιωάννα Μαγοπούλου