Τον ξεγυμνώνουν από βουλευτές και κόμμα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Πάνος Καμμένος, αφού πρώτα έβαλε στο χέρι του Τσίπρα και του Κοτζιά το στυλό με το οποίο υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών, αφού τόσο καιρό παλινδρομούσε ανάμεσα στην καρέκλα της εξουσίας και στην σκληρή πραγματικότητα, φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής και στο περιθώριο.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στο περιθώριο, πρωτίστως, τον θέτουν τα στελέχη τα οποία ο ίδιος επέλεξε να κατέβουν μαζί του στις προηγούμενες εκλογές. Στελέχη που δεν είχαν πουθενά στον ήλιο μοίρα, είδαν φως στο τρενάκι του καιροσκοπισμού και μπήκαν. Βγήκαν βουλευτές, έγιναν κι υπουργοί.  Τώρα οι περισσότεροι εξ αυτών (ανεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα, λέει ο λαός μας) αμφισβητούν τις επιλογές του και δηλώνουν άμεση υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα!

Δεν είναι μόνο ο Παπαχριστόπουλος, που δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει την έδρα του. Είναι κι ο Τέρενς Κουίκ που θα την καταλάβει. Είναι κι η Κουντουρά. Είναι κι η Χρυσοβελώνη που δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και δεν θ’ αποχωρήσει απ’ αυτή!!! Είναι και ο Ζουράρις που δηλώνει ότι είναι θετικός με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν δηλώνει αν την υπερψηφίσει. Μόνο ότι δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση!

Ποιοι μένουν στον Καμμένο; Μόνο οι  βουλευτές Κατσίκης και Βασίλης Κόκκαλης (που δεν έχει ανοιξει τα χαρτιά του) κι η υφυπουργός Βάσω – Κόλλια Τσαρουχά. Που δεν γεμίζουν ταξί!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η πλειοψηφία των ΑΝΕΛ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης, υπέρ της συνεργασίας (για πολιτική επιβίωση) με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι ο Πάνος Καμμένος δεν ελέγχει το κόμμα του.

Τι άλλο σημαίνουν; Σημαίνουν ότι ο Τσίπρας, όπως την «έφερε» στον Αλαβάνο, στον Λαφαζάνη, στην Κωνσταντοπούλου, στον Βαρουφάκη, τώρα κάνει το ίδιο με τον Καμμένο, αφού πια δεν τον χρειάζεται. Τη συμφωνία θα την περάσει με τους ανθρώπους του Καμμένου, την Παπακώστα και μερικούς άλλους πρόθυμους. Και εν συνεχεία θα συγκυβερνήσει και μαζί τους, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα.

Ο Καμμένος ισχυρίζεται ότι έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη των ΑΝΕΛ. Κι ότι τώρα τους τάζει λαγούς και πετραχήλια. Εξ ου και μιλά για αποστασίες! Ποιος; Ο Πάνος Καμμένος!

Ο Καμμένος ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών τώρα στην ελληνική Βουλή (δηλαδή εντός του προσεχούς διαστήματος) ενώ είχαν συμφωνήσει να την φέρει τον Μάρτιο και να συμφωνήσουν από κοινού για το πότε θα αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ και πότε θα προκηρυχθούν εκλογές.

Τι λέει ουσιαστικά ο Καμμένος; Ότι είχαν κάνει συμφωνία με τον Τσίπρα που θα του επέτρεπε να εμφανιστεί ως μακεδονομάχος, για να προσπαθήσει να μαζέψει ότι έχασε από την στάση του στο Σκοπιανό.

Προσέξτε κι αυτό:

Σήμερα το βράδυ ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο φιλοκυβερνητικό κανάλι «Open» του Ιβάν Σαββίδη. Η οποία αναβλήθηκε για να μεταδοθεί την Τετάρτη το βράδυ, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και δημοσιοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις του Π. Καμμένου.

Όμως, όπως δείχνουν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει από τους ΑΝΕΛ στελέχη και κόμμα. Και δεν θ’ αργήσει η στιγμή που χρησιμοποιήσει την απουσία Καμμένου για το άνοιγμά του στην Κεντροαριστερά… χωρίς…. βαρίδια…