Τολμηρά, υπεύθυνα & με αξιοπρέπεια – Γράφει η Ελένη Πέτρακα

Λίγες μόνο ώρες μείνανε για ανοίξουν οι κάλπες και να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη πίστα που θα την οδηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι είναι ώρα να θυμηθούμε τι έκανε η ΝΔ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και τι θα κάνει τα επόμενα.

Ελένη Πέτρακα 2
Γράφει η Ελένη Πέτρακα

Η αλήθεια είναι ότι μόλις ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωθυπουργία της χώρας, βρέθηκε μπροστά σε ανείπωτες προκλήσεις. Προκλήσεις μέσω εισαγόμενων μεγάλων κρίσεων.

Οι Τούρκοι εργαλειοποίησαν το μεταναστευτικό στον Έβρο κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκρουσε τις επιθέσεις σε χρόνο Dt και αποτελεσματικά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διεθνοποίησε το πρόβλημα και έκανε τον Έβρο σημείο… συνάντησης Ευρωπαίων αξιωματούχων, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στα σχέδια του Ερντογάν. Αμέσως μετά δε, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θωρακίστηκαν όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που κράτησε όρθιο το ΕΣΥ και την κοινωνία εν μέσω πανδημίας. Περισσότερα από 55 δις ευρώ στήριξαν εργαζομένους και επιχειρήσεις, ενώ ο υποδειγματικός τρόπος εμβολιασμού έγινε παράδειγμα προς μίμηση για άλλα κράτη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε με αποτελεσματικό τρόπο την ενεργειακή κρίση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με σοβαρότατες επιδοτήσεις των λογαριασμών ενέργειας και μέτρα όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «food pass», που ελάφρυναν σημαντικά τα βάρη που έπεφταν στις πλάτες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Μητσοτάκη ήταν εκείνη που μείωσε 50 φόρους και τιε ασφαλιστικές εισφορές, αύξησε τρεις φορές τους μισθούς, τις συντάξεις, μείωσε την ανεργία στο 11% από το 17% που τον παρέλαβε, ενώ έκανε τη χώρα ισότιμο εταίρο στα διεθνή φόρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Μητσοτάκη κατέστησε την Ελλάδα ετήσιο τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα την ενίσχυση πολλών κλάδων εργαζομένων και όχι μόνο του τουριστικού.

Ναι, μ’ αυτά και πολλά άλλα, έγινε η Ελλάδα ισχυρή, ανθρώπινη, ασφαλής, με σημαντικότατο κοινωνικό πρόσημο.

Τώρα, από την επομένη των εκλογών της Κυριακής, ξεκινά η επόμενη ημέρα της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Μια Ελλάδα με συνεχιζόμενη ανάπτυξη, χωρίς πισωγυρίσματα. Μια Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, επενδύσεις, σύγχρονες υποδομές και αξιοπρέπεια.

Μπορούμε να το συνεχίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε.

Ναι, το έχουμε αποδείξει.

Η Ελένη Πέτρακα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά

Προηγούμενο άρθροΣε Πέλλα, Ημαθία και Καστοριά σήμερα Τετάρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης στον Alpha: Απορρίπτεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού