Το Σάββατο 04/02/2023 άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο εστιατόριο τσιγγάνικης κουζίνας “Amalin” στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 04/02/2023 άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο εστιατόριο τσιγγάνικης κουζίνας “Amalin” στη Θεσσαλονίκη. Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε από τον σύλλογο γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου και στο οποίο θα εργάζονται γυναίκες που για πρώτη τους φορά μπαίνουν στην αγορά εργασίας.

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ήταν εκεί με την παρουσία της προέδρου Σέβης Γεωργιάδου, της ταμία Πωλίνας Ταναμπάση, του αναπληρωτή γραμματέα Κυριάκου Φουλίδη, και του μέλους Λένας Τσαγρή.

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να στηρίζουμε εγχειρήματα που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλουραλισμό της κοινωνίας μας, που απαντούν δημιουργικά στον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις, που σπάνε τα στεγανά των γκετοποιημένων οικισμών, που τολμούν να προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον.

προσωπική μας κουβέντα ένας τσιγγάνος πατέρας είπε:” Εγώ επέλεξα να φύγω με την οικογένειά μου από τον Δενδροπόταμο πριν δέκα χρόνια. Πλέον βλέπω ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο μέχρι και η συμπεριφορά των παιδιών μου. Η απομόνωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.”

Τα προβλήματα των Ρομά είναι προβλήματα όλων μας, είναι αποτελέσματα μιας κοινωνίας διαχωρισμών, προκαταλήψεων, και αποκλεισμών. Όσο υπάρχουν γκέτο, τίποτα δεν θα αλλάξει. Ας γκρεμίσουμε τα τείχη και με τις ίδιες πέτρες ας φτιάξουμε γέφυρες.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Παρουσίαση παιδικού παραμυθιού
Επόμενο άρθροΗμαθία: Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου Νεφροπαθών