Αρχική Νάουσα Το ΚΑΠΗ Στενημάχου Δ. Νάουσας  ζωντανεύει τις μνήμες της 28ης Οκτωβρίου

Το ΚΑΠΗ Στενημάχου Δ. Νάουσας  ζωντανεύει τις μνήμες της 28ης Οκτωβρίου

Με συγκίνηση και σεβασμό στην ιστορική μνήμη, το ΚΑΠΗ Στενημάχου  Δήμου Η.Π.Νάουσας,συμμετείχε στη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Σχολείου , παρουσιάζοντας στους μαθητές παλιά αντικείμενα και  φαγητά της κατοχής , όπως η μπομπότα και η πασπαλίνα.

καπη στενημαχου

Το φανάρι, το αδράχτι και οι κάλτσες που πλέκονταν για τους στρατιώτες ζωντάνεψαν μνήμες μιας δύσκολης εποχής, μεταφέροντας στους νεότερους πολύτιμα μηνύματα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την ελπίδα. Μέσα από τα αντικείμενα και τις γεύσεις μιας δύσκολης εποχής, αναδεικνύονται οι στερήσεις, οι αγώνες και η δύναμη των ανθρώπων που έζησαν την Κατοχή.

28ης οκτωμβριου 2

Μια ξεχωριστή δράση που φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους, κρατώντας ζωντανές τις μνήμες και μεταφέροντας στις νεότερες γενιές τα διδάγματα της ιστορίας. Γιατί η ιστορία μας δεν ξεχνιέται, όταν οι μνήμες περνούν από γενιά σε γενιά. Ευχαριστούμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Στενημάχου καθώς και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, για τη ζεστή φιλοξενία και την όμορφη συνεργασία που είχαν μαζί μας.

γιορτη 28ης οκτωβιου

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος τηρεί από σήμερα η χώρα στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Επόμενο άρθροΠερισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν στα NFL Flag Football Camps των Los Angeles Chargers στη Σαντορίνη-NFL Legends στα camps και Watch Parties των Chargers σε Σαντορίνη και Αθήνα