Το Hμερήσιο Γυμνάσιο Τρικάλων του νομού Hμαθίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Hμερήσιο Γυμνάσιο Τρικάλων του νομού Hμαθίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε για πρώτη φορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ1 . To σχολείο μας συμμετέχει από το σχολικό έτος 2021-2022 στο Erasmus KA1 με το πρόγραμμα που έχει τίτλο:

 

 ‘’ Ας διδάξουμε διαφορετικά απαντώντας στις νέες προκλήσεις’’

Η ομάδας αποστολής αντιπροσώπησε την Ελλάδα στην πόλη Alcalá  de Henares της Ισπανίας αποτελούταν και αποτελούνταν από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου: Χάνδρου Κυριακή Αγγλικής Φιλολογίας και  Διευθύντρια του Γυμνασίου  Τρικάλων Hμαθίας, Βαφειάδου Χρυσούλα-Αικατερίνη  Γαλλικής Φιλολογίας, Καρακίτσου Ελένη Φιλόλογος, Τσιάνη Σοφία Φιλόλογος, Καλιάνη Στεφανία Θεολόγος οι οποίοι, μαζί με συναδέλφους από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Γαλλία, επιμορφώθηκαν σε νέες ψηφιακές μεθόδους διδασκαλίας ανταλλάσοντας ωέες χρήσιμες μεθόδους και ψηφιακά εργαλεία . Ο τίτλος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν  “Technology into the Classroom – Gamification in Education’’ με διοργανωτή τον οργανισμό  CERVANTES TRAINING. Η επιμόρφωση διήρκησε από 20-24 Μαρτίου 2023. Θα ακολουθήσει η διάχυση των νέων πρακτικών και μεθόδων τόσο στα πλαίσια της σχολικής μονάδας όσο και σε τοπικούς φορείς και άλλες σχολικές μονάδες.

 

Προηγούμενο άρθρο«Συγκοινωνιακά αποκλεισμένη η Π. Ε. Πέλλας»
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»