Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην έκθεση μαθητικών έργων «Το Επαλ δημιουργεί»

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και ο τομέας Πληροφορικής συμμετείχε στην έκθεση έργων μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Το Επαλ δημιουργεί» που διοργάνωσε η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας από 9 έως 11 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της έκθεσης ήταν η προβολή των τομέων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του θεσμού του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας.

Ο τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας συμμετείχε με 5 έργα, που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Τα έργα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablets, ένα διαδραστικό παιχνίδι με γρίφους Πληροφορικής στα πρότυπα των δημοφιλών παιχνιδιών «δωματίων απόδρασης» και ένα Μουσείο Πληροφορικής, που υλοποίησαν οι μαθητές στο χώρο του σχολείου.

Στο βίντεο παρουσιάζονται τα έργα από τις καθηγήτριες Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, Διούδη Ειρήνη και Σαμαρά Θεοδώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=SjkCm_dElpw

Φωτο:

επα αλ 1 επα αλ 2 επα αλ 3 επα αλ 4 επα αλ 5 επα αλ 6 επα αλ 7

Προηγούμενο άρθροΒέροια – Συρμούλα Τζήμα: Ευχαριστήριο για την εκλογή
Επόμενο άρθροΝ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Αποτροπιασμό προκαλεί η σφαγή δεκάδων αμάχων Παλαιστίνιων από το κράτος του Ισραήλ και τον αμερικανικό παράγοντα