Το χωριό Λεοντίτο Ανατολικής Αργιθέας, αποκόπηκε από τον υπόλοιπο κόσμο

Το χωριό Λεοντίτο – Ανατολικής  Αργιθέας  της  Π.Ε. Καρδίτσας, μέσα σε λίγους μήνες αποκόπηκε, για 3η φορά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Έγινε ” νησί ” πάνω στα Άγραφα! 

Στις 11  / 01 / 2021  η νεροποντή ( έντονα καιρικά φαινόμενα ) πήρε την προσωρινή πρόσβαση με το χωριό, αφού τον Σεπτέμβριο του  2020, μετά το φοβερό πέρασμα του ” ΙΑΝΟΥ”  έφυγε  ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος, ( από την γέφυρα μέχρι το χωριό ) με τους κατοίκους να στερούνται τότε, για 11 ημέρες την επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο Λεοντίτο υπάρχει πλάτανος με ηλικία  967 ετών, με σκίαση ένα (1 ) στρέμμα περίπου και σύμφωνα με τον καθηγητή της  Σχολής  Δασολογίας  &  Φυσικού  Περιβάλλοντος ( Τομέας Δασικής Παραγωγής, Προστασίας Δασών – Φ. Περιβάλλοντος ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοχάρη Ζάγκα, πρέπει να κηρυχθεί  σε ” Μνημείο της Φύσης “. Πριν λίγες ημέρες το Λεοντίτο  πενθούσε, γιατί έφυγε από τον “μάταιο τούτο κόσμο ” ένα τέκνο του, ο Ευπατρίδης  Αργιθεάτης, κ.  Δημήρης Γρίβας που δεν θα άντεχε να βλέπει να βιώνει ξανά το χωριό του αυτήν την κατάσταση… με τον π. Βαρσανούφιο  και επτά  ( 7 )  συχωριανούς του, να περιμένουν βαρέα  μηχανήματα που θα τους ανοίξουν την πρόσβαση ” προς τον έξω κόσμο”.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΔήμος Νάουσας: Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid-19 σε εκπαιδευτικούς της  πρωτoβάθμιας εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΠ.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Τριφυλίας