Το άσπρο –μαύρο του Τσίπρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ρωτήθηκε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει αύριο! Το πανελλήνιο κράτησε την αναπνοή του μέχρι ν’ ακουστεί η απάντησή του: Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω από χθες, δήλωσε κι η χώρα βρήκε την περπατησιά της με ανακούφιση…

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φυσικά, ουδείς του είπε ότι από τις τέσσερις σαρωτικές περυσινές του ήττες, δεν άλλαξε κάτι δραματικά, ούτως ώστε να γυρίζει η χώρα στα χέρια του. Ούτε του είπε κάποιος ότι οι σημερινές δημοσκοπήσεις δείχνουν διπλάσια αποδοχή του κυβερνώντος κόμματος από το δικό του κι ο Μητσοτάκης έχει υπερδιπλάσια ποσοστά από τον ίδιο στην καταλληλότητα. Ούτε καν άκουσε από κάποιον ότι το περιεχόμενο του πολιτικού του λόγου είναι κενό κι απαξιωμένο, χωρίς καν πρόταση εξουσίας κι ότι η αντιπολίτευσή του κινείται υστερικά πέριξ του παγουρίνο, της μάσκας και του λαϊκισμού.

Τα γράψαμε και χθες, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζουν μυαλό κι εξακολουθούν να πορεύονται με αδικαιολόγητη οίηση λες κι αυτή η κοινωνία έχει πιει κάποιο βότανο αμνησίας.

Αλήθεια, δεν ξέρουν τίποτα στην Κουμουνδούρου για τα χαμένα 100 δις, το τρίτο πιο επώδυνο κι πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα μακροχρόνια πλεονάσματα που υπέγραψαν και την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα; Δεν θυμούνται ότι εκείνοι αφελλήνισαν τις τράπεζες και σήμερα αναρωτιούνται, δήθεν, για ποιον λόγο αυτές δεν χρηματοδοτούν την οικονομία; Ξέχασαν ότι εκείνοι ανέβασαν τη φορολογία στα ύψη, αύξησαν τον ΦΠΑ στην εστίαση και παντού κι ουσιαστικά διέλυσαν τη Μεσαία τάξη; Δεν θυμούνται άραγε ότι γι αυτά και πολλά άλλα ΔΕΝ ζήτησαν καν γενναία συγγνώμη ή έστω ταπεινή συγγνώμη;

Πολλά απ’ όσα ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσαν να είναι αποσπάσματα κειμένων του Σεφερλή στο Δελφινάριο. Με κορυφαίο ότι για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη φταίει ο Μητσοτάκης. Ξέχασαν άραγε ότι ο Τσίπρας εγκαινίασε ….μουσαμάδες; Κορυφαία ατάκα κωμωδίας ήταν κι αυτό που ακούστηκε στην ερώτηση γιατί δεν έκαναν πολλά πράγματα, όπου η απάντηση ήταν ότι … δεν πρόλαβαν κι είχαν σκοπό να τα κάνουν τη… δεύτερη τετραετία!!!

Φυσικά δεν είπαν για ποια δεύτερη τετραετία, όταν από τη δεύτερη χρονιά εξουσίας τους έβλεπαν την πλάτη του Μητσοτάκη που είχε εκλεγεί στη ΝΔ.

Είναι πολλά που ακούσαμε και θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε. Μα να παρουσιάζεται η Αριστερά κι ο Αλέξης Τσίπρας ως εθνοπατριώτες, υπερβαίνει την κωμωδία. Αγγίζει την τραγωδία αφού κάνουν το άσπρο μαύρο, χωρίς καν να σκέφτονται ότι θυμόμαστε!

Θυμόμαστε ότι προσκάλεσε στην Αθήνα τον Ερντογάν στην πιο απροετοίμαστη επίσκεψη της ελληνοτουρκικής διπλωματικής ιστορίας κι ανάγκασε τους Έλληνες να τον ακούνε να ζητά αναθεώρηση της Λοζάνης! Με τον Έλληνα πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο να ξεχνά τις αυστηρές του προειδοποιήσεις και να μαζεύεται σε μια γωνίτσα του προεδρικού καναπέ!

Είναι δυνατόν αυτό το φιάσκο να μας λέει ότι ήταν επιτυχία της κυβέρνησής του κι εποικοδομητική διπλωματία;

Είναι δυνατόν να επαίρεται για την διακοπή των διερευνητικών επαφών του 2016, αφού έτσι εμφανίστηκε η Τουρκία συναινετική κι εμείς ως αδιάλλακτοι πολεμοχαρείς;

Είναι δυνατόν να μιλά ο Αλέξης Τσίπρας για μυστική διπλωματία, όταν ο ίδιος κλείστηκε (Φεβρουάριο 2019, λίγο πριν τις εκλογές στην χώρα) δυο ώρες με τον Ερντογάν σ’ ένα δωμάτιο του «Ακ Σεράι; Τι είπαν; Ουδείς ποτέ έμαθε. Ούτε καν ο νυν πρωθυπουργός που υποτίθεται θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα…

Κι αφού έχουν συμβεί αυτά, αφού έχουν συμβεί και τα Σκόπια, δεν μπορεί σήμερα να εμφανίζεται εθνοπατριώτης ο Αλέξης Τσίπρας και να εξαπολύει ριπές κατηγοριών στον Μητσοτάκη ισχυριζόμενος ότι : «να πάμε στο δικαστήριο, αλλά όχι να τα δώσουν όλα πριν πάμε στο δικαστήριο»… Ποιος έδωσε και πού;

Είναι κι άλλα. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «υπάρχει παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» καθώς «έγιναν έρευνες» του Oruc Reis στην περιοχή που «εμείς θωρούμε ότι ανήκει στη ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Μα αφού «εμείς θεωρούμε», όπως ομολογεί, τίνι τρόπω υπήρξε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;

Θεωρούμε αλλά δεν έχουμε οριοθετήσει… Ούτε εκείνος οριοθέτησε…

Άρα, ο ισχυρισμός του είναι ανυπόστατος. Απευθυνόμενος προφανώς στο θυμικό των Ελλήνων (ίδιον του λαϊκισμού) αλλά και στην άγνοια πολλών. Που δεν γνωρίζουν ότι οι διαφορές στις έννοιες «εθνική κυριαρχία» και «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας, είναι σημαντικές.

Αυτά λοιπόν, είναι εθνοπατριωτισμός του αισχίστου είδους κι επιδίωξη πολιτικής κερδοσκοπίας… Κάνει το άσπρο –μαύρο, επενδύοντας στην άγνοια μέρους της κοινωνίας… Όπως έκανε το 2015…Δυστυχώς γιε εκείνον, δεν έχει καταλάβει το παραμικρό… Κατά τα άλλα είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός… χθες!