Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ταξιδεύει στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας Η ιστορία του Γιδά από τον κ. Μοσχόπουλο Ιωάννη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-5-2022 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσχόπουλος Ιωάννης, δικηγόρος και ιστορικός της πόλης μας, παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας την ιστορία της Αλεξάνδρειας. Ο κ. Μοσχόπουλος κατάφερε με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση και το πλήθος του φωτογραφικού υλικού που τη συνόδευε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών μας. Στο τέλος της εκδήλωσης  πρόσφερε στους μαθητές  και στο σχολείο μας το βιβλίο του «Το Ρουμλούκι (Καμπανία) κατά την πρώιμη και μέση οθωμανοκρατία (14ος αιώνας-1830)».

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας» που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο από τους μαθητές του  τμήματος  Γ1 του σχολείου υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κ. Καραστογιαννίδου Μαρίας και κ. Πουρτσίδου Ευδοκίας με στόχο τη γνωριμία των μαθητών  με την ιστορία του τόπου μας, στοιχείο απαραίτητο για τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μοσχόπουλο Ιωάννη  για την προσφορά του στην ιστορία της περιοχής, για την εξαιρετική του παρουσίαση καθώς  και για την προσφορά του βιβλίου του.

Προηγούμενο άρθροΣτοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Επόμενο άρθροΤο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας στους 2ους Αγώνες Φιλίας