Τίτος Πατρίκιος για το 2024: Yγεία και ελευθερία για όλους

Με το φως των πρώτων ακτίνων του νέου έτους, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποδέχεται το 2024 με τις ευχές μιας εξέχουσας και σπουδαίας προσωπικότητας των ελληνικών γραμμάτων: Του ποιητή, πεζογράφου και μεταφραστή Τίτου Πατρίκιου.

«Το πρώτο και κύριο που έχω να πω είναι υγεία για όλους. Αλλά υγεία όχι με υποχρεωτικό τρόπο αλλά με ελεύθερη επιλογή. Γιατί η ελευθερία είναι το πιο ουσιαστικό. Και χρειάζεται πάντα η ελευθερία όχι μόνο η πολιτική αλλά και η πνευματική και η ανθρώπινη η οποία όμως σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και δεν μπορεί η δική μας ελευθερία να καταπνίγει την ελευθερία του άλλου. Γι’ αυτό χρειάζεται αναγνώριση ακόμα και της αντίθετης άποψης του άλλου υπό έναν όρο όμως: ότι ο άλλος δεν χρησιμοποιεί την δική του ελευθερία για να υποτάξει εμάς και να επιβάλει την δική του δικτατορία. Γι’ αυτό πάντα πρέπει να ξέρουμε πόσο αρνητικές είναι οι δικτατορίες και πόσο χρειάζεται να τις απορρίπτουμε. Και την πολιτική και τη στρατιωτική και την κομματική και την κοινωνική δικτατορία αλλά και στον χώρο του πολιτισμού την πολιτισμική δικτατορία που δεν την πολυβλέπουμε αλλά που υπάρχει. Αυτή την δικτατορία που θέλει να επιβάλει την δική της άποψη για τον πολιτισμό, την δική της τεχνοτροπία, τον δικό της τρόπο έκφρασης.
Μέσα σε όλα αυτά και πάλι καλή χρονιά και πάντα με υγεία και αγάπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠώς μπορεί να συμβάλει η τεχνητή νοημοσύνη στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιά 2024: Ο κόσμος υποδέχθηκε το νέο έτος με την ελπίδα να φέρει ειρήνη και ευημερία