Τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Βλ. Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία

ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Οι κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση.

Πούτιν Τσίπρας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

     Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζήτησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους «Ελλάδα-Ρωσία», για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Σύνδεση Δημοτικών Σχολείων με το αποχετευτικό δίκτυο Αλεξάνδρειας- Δηλώσεις κ. Μόσχου Κυτούδη- βίντεο
Επόμενο άρθροΣτα λευκά ντύθηκε η ορεινή Χαλκιδική. Χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα